Nieuws

Lexus trekt doek van nieuwe RX-serie

Lexus RX

De uitgaande Lexus RX-serie draait al weer mee sinds 2009 en daarom was het ook wel tijd voor een opvolger. Anderzijds, tot dusver verkocht Lexus al ruim twee miljoen exemplaren van de RX. Oftewel, een regelrecht succesverhaal, en de nu gepresenteerde vierde generatie mag dat gaan voortzetten.

De RX is nooit echt een opvallende verschijning geweest, maar dat is nu wel anders. De nieuwe RX heeft het lijnenspel meegekregen van de kleinere NX en sinds die is onthuld, is de ingeslagen designkoers van Lexus regelmatig het gesprek bij de koffiemachine. Aan de voorzijde is de gelijkenis met de NX het grootst, met het meest typerende kenmerk de spindle-grille. Van opzij en van achteren heeft de RX een eigen identiteit. Met een beetje fantasie heeft de koets iets weg van een coupé. Lexus heeft dat althans geprobeerd, inclusief brede heupen.

Ruimer en veiliger

De RX is echt compleet nieuw en dat houdt in dat ook het interieur afwijkt van het vertrouwde. De binnenzijde is zelfs nog één grote verrassing, want foto's ervan heeft Lexus nog niet vrijgegeven. In elk geval is het ruimer en luxer dan voorheen, meldt het Japanse merk. Zo belooft Lexus de meest verfijnde materialen en bekledingsstoffen en tot de noviteiten behoren zoal een head-up display en een 12,3 inch infotainmentscherm. Ruimer is de auto vooral dankzij een gegroeide wielbasis naar 2,94 meter. Met name de passagiers op de achterbank profiteren van deze stap. Veiliger is de nieuwe RX ook. Zo debuteert op het model het zogeheten Safety System+, een uitgebreid pakket actieve veiligheidssystemen dat het veiligheidsniveau op een nog hoger plan brengt.

Simpel motorpalet

Ook de hybride-aandrijflijn is vernieuwd. Overigens is het ook meteen de enige beschikbare aandrijflijn. Samen met de elektromotoren levert de 3.5 liter V6-benzinemotor een systeemvermogen van 'meer dan 300 pk', standaard gekoppeld aan vierwielaandrijving.
Naast de aandrijflijn is ook het onderstel onder handen genomen. Dat is stijver dan voorheen voor meer stabiliteit en controle in bochten. Bovendien is de nieuwe Lexus RX leverbaar met Adaptive Variable Suspension (AVS) dat effect heeft op het stuurgedrag en de schokdemping en waarmee de bestuurder de rijdynamiek van zijn auto zelf kan beïnvloeden. Ook komt er weer een F Sport Line-uitvoering.

De nieuwe Lexus RX wordt eind dit jaar in de Nederlandse showroom verwacht.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Lexus RX
Lexus RX
Lexus RX
Lexus RX
Lexus RX
Lexus RX
Lexus RX
Lexus RX
Lexus RX
Lexus RX
Redactie
Door Redactie

Zoeken

Merk- & modeldossiers