Nieuws

Glimp van Mercedes GLC Coupé

Glimp van Mercedes GLC Coupé

Mercedes-Benz heeft de smaak goed te pakken. Op hoge snelheid worden er nieuwe SUV's uit de mouw geschud. Van de nog niet eens gepresenteerde GLC (de GLK-opvolger) komt namelijk ook een vierdeurs coupé en daarvan hebben we hier alvast een eerste glimp.

Het begint steeds meer op zijn plek te vallen dat Mercedes-Benz de benamingen van haar SUV's op de schop heeft gegooid. En hard nodig ook, want anders hadden al die nieuwe modellen onmogelijk logisch in de prijslijsten opgenomen kunnen worden.

X4-concurrent

De GLE Coupé is nog niet eens op de markt, de GLE (opvolger van de ML) nog maar net gepresenteerd of de GLC-serie dient zich aan. Die komt er als 'traditionele' vijfdeurs en vormt daarmee de opvolger van de GLK, maar er komt ook een GLC Coupé. Die moet de strijd aangaan met de BMW X4, terwijl de GLC de X3 en Audi Q5 op de korrel heeft.

Eerst als conceptcar

Mercedes-Benz is vanzelfsprekend nog zeer spaarzaam met details. Logisch, want alles dat ze vertellen verklapt ook wat over de nog te presenteren GLC. Voor de Coupé gaan wij in ieder geval uit van sterkere motoren, een hoogst potente AMG-versie en natuurlijk een sterk aflopende daklijn. Meer zien? Dat kan later deze maand, want dan zal er een Concept GLC Coupé in Shanghai gepresenteerd worden.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken

Merk- & modeldossiers