Nieuws

Porsche Boxster Spyder: onthoofde Cayman GT4

Porsche Boxster Spyder

Baal je er stierlijk van dat de onlangs gepresenteerde, zeer puristische Cayman GT4 geen wegklapbaar dak heeft om zomers maximaal van te genieten? Ween niet. Porsche biedt namelijk troost met de nieuwe Boxster Spyder.

Onderhuids deelt de Cayman GT4 behoorlijk veel onderdelen met de 911 GT3. Zover gaat Porsche bij de Boxster Spyder niet, maar op papier – en waarschijnlijk ook in de praktijk – doen beide auto's weinig voor elkaar onder. Waar de extreemste Cayman iets meer spierballen heeft zitten, compenseert de meest pure Boxster met zijn lagere gewicht. Hoeveel de nieuwe Boxster Spyder exact weegt, is nog niet bekendgemaakt, maar Porsche zou Porsche niet zijn dat dat minder is dan de 1.275 kilogram die de vorige generatie weegt. De Cayman GT4 legt 1.340 kilogram op de schaal.

Wars van inferieure zaken
Hoe Porsche de Boxster Spyder zo licht mogelijk heeft weet te maken, weten we inmiddels. En hopelijk ook de kopers, want anders komen deze van een koude kermis thuis als ze denken de luxe van een normale Porsche tegemoet te zien. Het dak van de Boxster Spyder is namelijk niet elektrisch te open en te sluiten. De handen uit de mouwen steken is hier noodzaak. Ook airconditioning ontbreekt en muziekliefhebbers moeten het doen met enkel de zescilinderklanken van de boxermotor. Een radio is er niet. Althans, als je van de Boxster Spyder wilt genieten zoals Porsche 'm echt bedoeld heeft. Kun je echt niet zonder airco en een audiosysteem, dan zijn deze optioneel wel bij te bestellen.

Handbak
Zoals al even aangehaald is de Boxster Spyder net een dakloze Cayman GT4. Beide schotelen een pure rijervaring voor en beide maken gebruik van de aandrijflijn van de 911 Carrera. In de Spyder levert de 3.8 liter zescilinder evenwel 10 pk minder dan in de GT4, te weten 375 pk. In 4,5 seconden kan je hiermee naar 100 km/h spurten. Mits je een watervlugge rechterhand hebt, want de verzetten inleggen dient je geheel zelf te doen. De automatische PDK-transmissie prijkt zelfs niet eens in de optielijst. Ó, en wie durft kan helemaal doorstampen tot 290 km/h.

Snel genieten
Momenteel beleeft de nieuwe Porsche Boxster Spyder zijn première op de New York Auto Show. Die duurt tot 12 april. Meteen daarna staat het model al bij de dealer voor een vanafprijs van € 116.700,-.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Porsche Boxster Spyder
Porsche Boxster Spyder
Porsche Boxster Spyder
Porsche Boxster Spyder
Porsche Boxster Spyder
Porsche Boxster Spyder
Redactie
Door Redactie

Zoeken

Merk- & modeldossiers