Nieuws

Ambitieus plan: snelweg van Londen naar New York (20.000 km)

Ambitieus plan: snelweg van Londen naar New York (20.000 km)

Zin in een flinke roadtrip? Laten we zeggen, vanaf hier naar New York? Dat is momenteel praktisch ondenkbaar, maar als het aan Russian Railways president Vladimir Yakunin ligt komt er een bijna 20.000 km lange snelweg die Europa, Azië en de Verenigde Staten met elkaar verbindt.

Het is een bijzonder ambitieus plan om een snelweg van 19.955 km te creëren. De langste snelweg ter wereld, zo kunnen we nu al stellen. Al moet dat overigens wel met een korreltje zout worden genomen want het plan dat de Rus heeft omvat ook al zo'n 9.980 km bestaande weg in Rusland. En ook in Europa liggen al de nodige kilometers. Maar toch. Door het aan elkaar linken van vele wegen en voornamelijk het aanleggen van duizenden kilometers nieuw asfalt is het mogelijk om van Londen naar New York te rijden. Tussen Rusland en Alaska wordt dan bovendien een gloednieuwe verbinding van liefst 88 km gemaakt.

“Als het doorgaat zal de Highway 1 in Australië de titel 'langste snelweg ter wereld' moeten opgeven.”

Economische boost

De Siberian Times schrijft dat indien deze plannen doorgaan zullen vinden het een enorme boost zal hebben voor het bedrijfsleven langs de weg. Met name in Rusland. Ze verwachten zo'n 10 tot 15 nieuwe steden te gaan bouwen en op talloze andere plaatsen - die nu amper bereikbaar zijn - een flinke bloei door te gaan maken.

Langste snelweg ter wereld

Als het doorgaat zal de Highway 1 in Australië de titel 'langste snelweg ter wereld' moeten opgeven. Die is momenteel 14.485 km lang en zal overklast worden door dit Russische plan.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken

Merk- & modeldossiers