Nieuws

8 auto's die ook GT3 heten

Porsche dwingt Aston Martin om haar V12 Vantage GT3 te hernoemen. De Duitsers claimen immers het recht te hebben op het GT3-label. Maar is het bedrijf daar wel zo consequent in? Deze 8 auto’s dragen namelijk ook GT3 op de kofferklep. En voor zover wij weten heeft Porsche daar nooit moeilijk over gedaan. Er zit overigens wel een 'maar' aan het verhaal. De hier getoonde auto's zijn allemaal circuitversies - met uitzondering van de Bentley - terwijl de V12 Vantage GT3 gewoon de openbare weg op mag. Kijk, Porsche is - op Bentley na - dus best heel consequent.

McLaren 650S GT3

McLaren 650S GT3

De McLaren 650S GT3 heeft een 3.8 liter V8 twinturbo en een grotere spoorbreedte en een slankere rolkooi dan z’n voorganger. Er werden slechts 15 exemplaren van aan particulieren verkocht. Lees meer »

BMW Z4 GT3

BMW Z4 GT3

De BMW Z4 GT3 wordt eind dit jaar vervangen door een nieuwe BMW met GT3 in de naam: voor de BMW Sports Trophy van 2016 werkt het merk aan een M6 GT3, voorzien van een 4.4 liter V8. Lees meer »

Audi R8 LMS GT3

Audi R8 LMS GT3

Deze R8 gaat het endurancekampioenschap rijden. Met een van de straatversie afgeleide 5.2 liter V10 komt hij uit in de - je raadt het al - GT3-raceklasse. Lees meer »

Mercedes AMG GT3

Mercedes AMG GT3

Hij lijkt van ver wat op de Mercedes-AMG GT, maar deze GT3 is net als de Audi hierboven helemaal voor het circuit ontwikkeld. Met inbegrip van de 6.3 liter V8 die gekoppeld wordt aan een sequentiële zesbak. Lees meer »

SRT Viper GT3-R

SRT Viper GT3-R

De Viper heeft de grootste motor uit deze lijst. Een 8.388 cc grote V10. Dat is een echte krachtpatser met 680 pk en 868 Nm. Hij kost € 350.000,- maar je kunt hem gewoon als particulier kopen. Lees meer »

Lamborghini Huracan GT3

Lamborghini Huracan GT3

In de basis is deze GT3 natuurlijk een Huracan zoals je die kan kopen bij de dealer. Maar daarmee is eigenlijk alles wel gezegd. Aan de 5.2 liter V10 is flink gesleuteld, de auto beschikt over een rolkooi, stevig spoilerwerk en een fors lager gewicht. Lees meer »

Bentley Continental GT3-R

Bentley Continental GT3-R

Ja, er is ook een Continental GT3. Maar deze GT3-R is net een tikkeltje interessanter, omdat hij voor gebruik op de openbare weg is bestemd. Misschien is die '-R' net voldoende om het onderscheid te maken of heeft de innige band tussen Porsche en Bentley er wat mee te maken dat ze in Stuttgart een oogje dicht hebben geknepen? Lees meer »

Aston Martin V12 Vantage GT3

Aston Martin V12 Vantage GT3

Hier zou de juridische dienst toch wel eens een kluif aan kunnen hebben: er was al een V12 Vantage GT3. Deze was wel alleen voor circuitgebruik, maar hij werd verkocht aan particulieren. Het bevestigt ons vermoeden dat circuitversies wel GT3 mogen heten, maar voor de straatversies het recht echt bij Porsche ligt. Lees meer »

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken

Merk- & modeldossiers