Nieuws

Toyota kondigt RAV4 Hybrid aan

Toyota RAV4 Hybrid

De nieuwe RAV4 heeft Toyota – in Nederland - nog niet het wenselijke effect opgeleverd: weer meedoen om de prijzen. Maar misschien dat de nu aangekondigde RAV4 Hybrid daar alsnog verandering in kan brengen.

Toyota introduceerde de laatste generatie van de RAV4 in de staart van 2012. De auto moest weer potten gaan breken in het segment waarvan het zelf nota bene een van de pioniers was. Echt gelukt is dat tot op heden niet. Althans, in ons kikkerlandje. Maar met een beetje hulp van buitenaf – onze overheid – komt het misschien toch nog goed met de RAV4 in Nederland. Een hybride-versie is namelijk op til en meestal zijn dergelijke aandrijflijnen van Toyota dermate efficiënt en schoon dat een gunstige bijtelling binnen handbereik ligt.

15 of 21%?
Toyota laat de RAV4 Hybrid debuteren tijdens de New York Auto Show die medio volgende week aanvangt. Over technische specificaties wordt met geen woord gerept, maar het moet wel heel raar lopen wil de RAV4 Hybrid niet zijn voorzien van Toyota's vertrouwde Hybrid Synergy Drive (HSD) die een 1.8 liter viercilinder combineert met een elektromotor en een CVT-transmissie.
In de Auris Touring Sports is deze aandrijflijn goed voor 136 pk en 82 g/km, waarmee het model 14% bijtelling geniet. Per 2016 zal dat echter 21% zijn als gevolgd van aangescherpte belastinggrenzen. Voor de RAV4 Hybrid geldt sowieso niet het 14%-tarief want de auto komt pas begin 2016 naar ons land. Dat wordt dus 15 of 21%, afhankelijk van de emissiewaarde. Al zal die eerste zeer lastig worden. De gemiddelde uitstoot zal dan met meer dan 30 g/km moeten zakken, wat een hele zware kluif is.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken

Merk- & modeldossiers