Nieuws

Caterham lanceert drie nieuwe Sevens

Caterham Seven

Caterham is orde aan het scheppen in de Seven-serie. De oudste modellen worden nu vervangen door drie nieuwe Sevens en maken de line-up meteen een stuk overzichtelijker.

De drie nieuwe Sevens waar het om gaat zijn de 270, 360 en 420. Ze vervangen de 140 Supersport, Roadsport 175 en Supersport (R) en de Superlight 400R. Tot zover best te behappen, niet? Maar dan de vermogensafgifte van het nieuwe Caterham-trio. Die is te achterhalen door het getal in de naam door twee te delen. De Seven 270 telt dus 135 pk, de 360 krijgt er 180 en de 420 is 210 pk sterk. Het zal wel Britse logica zijn...

Wisseling van de wacht

Om verder om de technische specificaties in te gaan. De Caterham Seven 270 beschikt over een 1.6 liter viercilinder van Ford waarmee hij net geen 200 km/h weet te halen. De Roadsport 175 en Supersport (R) worden afgelost door de 360. Die heeft 2.0 liter Duratec-blok dat ook van Ford vandaan komt. Daarmee heeft de Seven 360 een top van 210 km/h. De 420 wordt de vervanger van de Superlight 400R en krijgt net als de 360 een 2.0 liter Duratec-blok onder de kap, maar ligt de topsnelheid nog eens 10 km/h hoger.

S en R

Alle Sevens zijn te bestellen in S- en R-uitvoeringen. De S-uitvoering is voor wie zijn Caterham zo nu en dan van stal haalt om een dagje te toeren, gericht op comfort met interieurbekleding, lederen stoelen, verwarming, een volledige vooruit en zijschermpjes. Allemaal luxe die de R-uitvoering niet heeft. De R-uitvoering is namelijk juist gefocust op circuitrijders en daartoe zoal uitgerust met een sper-differentieel, 15 inch lichtmetalen wielen, een sportonderstel, grotere remcilinders, een dashboard van koolstofvezel, sportstoelen en vierpuntsgordels. De vernieuwde Sevens zijn per direct te bestellen.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Caterham Seven
Caterham Seven
Caterham Seven
Caterham Seven
Caterham Seven
Caterham Seven
Caterham Seven
Caterham Seven
Caterham Seven
Redactie
Door Redactie

Zoeken

Merk- & modeldossiers