Nieuws

Kia teast met nieuwe Optima

Kia Optima Teaser

In Genève kregen we van Kia de Sportspace Concept te zien. Een lel van een stationcar die uiteindelijk de markt op moet als de Optima Wagon. En hoewel we nog even moeten wachten op deze station, heeft Kia aangekondigd dat de nieuwe sedan, zoals we de Optima kennen, zijn debuut beleeft tijdens de New York Auto Show.

Het design van de huidige Kia Optima viel in de smaak. Dat van de gelikte Sportspace Concept die we in Genève zagen nog meer. Daarmee gaf Kia geeft ons al een eerste indruk van het uiterlijk van de nieuwe Optima Wagon. Nu de sedan-versie er ook aan komt, deelt Kia alvast de schetsen met ons. En, hoe kan het ook anders, hij oogt net zo spectaculair als de station.

New York

De nieuwe Optima gaat op 1 april in première tijdens de New York Auto Show. Een logische keuze van het Koreaanse merk, want de Optima is al drie jaar de bestverkochte Kia in de Verenigde Staten. Het Europese debuut zal waarschijnlijk pas in het najaar plaatsvinden, op de IAA in Frankfurt. De productie van de middenklasse sedan is gepland voor 2016.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Kia Optima Teaser
Redactie
Door Redactie

Zoeken

Merk- & modeldossiers