Nieuws

Originele Ford Mustang te koop als nieuw

Revology Cars Mustang

Geloof het of niet, maar uit onderzoek is gebleken dat niet de Porsche 911 maar de Ford Mustang de meest begeerlijke oldtimer is onder autominnende Europeanen. Het Amerikaanse Revology Cars heeft dan goed nieuws. Binnenkort starten zij de bouw en verkoop van de originele Mustang met onder de kap moderne technologie.

Om meteen misverstanden of scheve gezichten onder fervente Mustang-freaks te voorkomen. Met moderne technologie hebben we het niet meteen over een zuinige, maar krachtige Ecoboost-motor of automaat met dubbele koppeling. Zo ver drijft Revology Cars het nu ook weer niet. Een 5.0 liter V8, handgeschakelde vijfbak (of automaat met vier verzetten) en een multilink-achterophanging, remschijven, stuurbekrachtiging en een digitaal informatiedisplay binnen het verder analoge instrumentarium, dat is zoal waar het om gaat. Maar ook centrale deurvergrendeling, Bluetooth-connectiviteit, LED-sfeerverlichting en een moderne radio. Oftewel, de Mustang van Revology is voor 90% gelijk aan de versie toen 'ie in de jaren '60 tot medio jaren '70 van de band rolde. Maar volgens de makers zonder de nukken uit die vervolgen tijd.

Geen koopje

Revology zal hun moderne interpretatie van de klassieke Ford Mustang naar keuze leveren als fastback of convertible. De carrosserie wordt zelfs eigenhandig door de Ford Motor Company geleverd met als opdruk 'licensed by Ford'. Wederom een bewijs dat je hier niet te maken hebt met een nep-Mustang. En dat zie je ook terug in de prijs, want Revology vraagt minstens 119.500 dollar voor de Fastback en 122.000 dollar voor de Convertible. Geld waarvoor je ook een nieuwe Mustang met V8 kunt kopen overigens.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Revology Cars Mustang
Revology Cars Mustang
Revology Cars Mustang
Revology Cars Mustang
Revology Cars Mustang
Revology Cars Mustang
Revology Cars Mustang
Revology Cars Mustang
Redactie
Door Redactie

Zoeken

Merk- & modeldossiers