Nieuws

High-end Bang & Olufsen-systeem in nieuwe Audi R8

Audi R8 krijgt 13 Bang & Olufsen speakers

Bang & Olufsen en Audi zijn al jaren trouwe partners. Het nieuwste project van de twee is het audiosysteem voor de nieuwe Audi R8. Bang & Olufsen wil hiermee bewijzen dat een buitengewone surround sound-beleving ook kan worden gerealiseerd in een relatief kleine ruimte.​

Het dertien speakers tellende systeem is goed voor 550 Watt. De D-klasse versterker heeft een kanaal voor elke speaker. De zogenaamde CosCone mid-range drivers leveren dezelfde geluidskwaliteit als gewone drivers, terwijl ze maar de helft van de ruimte in nemen. De subwoofer is in de ongebruikte ruimte van de voorste wielkasten geplaatst

State of the art

Aan boord zijn er verschillende audio-technologieën te vinden, van Digital Signal Processing tot Vehicle Noise Compensation. Via een ingebouwde microfoon filtert het systeem de (rij)geluiden van de auto om zo de muziek zo optimaal mogelijk te laten klinken.

Verschillende geluidsbelevingen

Het B&O-systeem maakt ook gebruik van een surround sound algoritme, dat gebruikers in staat stelt om, via het MOST 150 infotainment interface, de balans van het geluid aan te passen. Zo kan er worden gekozen voor een full surround sound beleving, maar is het ook mogelijk om het geluid meer te focussen op de voorkant van de auto.

Design

Bij Bang & Olufsen hebben ze niet alleen verstand van geluid, ze kennen ook hun weg op de tekentafel. Het systeem is speciaal ontwikkeld voor de nieuwe R8 en past dan ook perfect in het interieur. En ondertussen behoudt het de kenmerkende stijl van Bang & Olufsen. Voor de audioliefhebber een must-have bij het bestellen van een nieuwe R8.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Audi R8 krijgt 13 Bang & Olufsen speakers
Audi R8 krijgt 13 Bang & Olufsen speakers
Redactie
Door Redactie

Zoeken

Merk- & modeldossiers