Nieuws

Glimp van Audi Q8 (e-tron)

Glimp van Audi Q8 (e-tron)

Tijdens de presentatie van de jaarcijfers heeft Audi vandaag ook een glimp van de toekomst laten zien. Op het presentatiescherm verscheen een afbeelding van de op stapel staande Q8, een grote crossover met elektrische aandrijving.

Over de Q8 wordt al tijden gesproken. Eerst in de vorm van een concurrent voor de Range Rover Sport, toen in de vorm van een auto op het niveau van de Bentley Bentayga en Lamborghini Urus. Audi heeft nu officieel laten horen welke kant zij op gaan met deze Q8: het wordt een volledig elektrische crossover.

R8 e-tron als leverancier

Tenminste, dat wordt het eveneens. Want wij verwachten bovendien conventionele benzine- en dieselmodellen. Maar dat is het minst spannende. Meer bijzonder is de volledig elektrische variant die Q8 e-tron zal gaan heten en zich zal moeten wapenen tegen de op stapel staande Tesla Model X. Reken erop dat veel techniek uit de R8 e-tron zijn weg naar dit model zal vinden nu bekend is dat die sportauto ook daadwerkelijk in productie gaat. Het is te vroeg om over details te spreken, maar met de R8 e-tron in het achterhoofd moet een vermogen van 500 pk en een koppel van 900 Nm realistisch zijn. Geduld is overigens wel gewenst, de Q8 zal niet eerder dan in 2018 op de markt komen.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken

Merk- & modeldossiers