Nieuws

Twee keer kijken: facelift voor Ford EcoSport

Twee keer kijken: facelift voor Ford EcoSport

Om niet langer nee te hoeven verkopen lanceerde Ford Europa eind 2013 de EcoSport, een compacte crossover die al eventjes verkrijgbaar was in Zuid-Amerika. En kennelijk zit dat gegeven (en zijn prijsstelling) de EcoSport niet mee, want tot op heden zijn er slechts 300 verkocht in Nederland. Een lichte facelift moet het tij doen keren.

Om de EcoSport meer in de kijker te spelen verlaagde Ford onlangs fors de vanafprijzen van het model: van een kleine 25 mille naar een krappe 19 mille. Met deze prijsstelling ligt de EcoSport meer in lijn met de concurrentie, waaronder de Renault Captur en Opel Mokka. Of dat gaat helpen is een tweede, want het ontbreekt de EcoSport gewoonweg aan ruchtbaarheid. Ook de in Genève gepresenteerde facelift krijgt slechts een stil plekje in een hoek toegewezen.

Reservewiel naar keuze
Wat ook niet helpt om de EcoSport uit de schaduw te trekken is het feit dat Ford's aankondiging wederom ruim voor de marktlancering plaatsvindt. Pas in de staart van dit jaar is de licht opgefriste EcoSport verkrijgbaar. Kun en wil je daarop wachten, dan gaat de dealer je nogmaals vertellen dat het oorspronkelijke reservewiel voortaan niet langer als vanzelfsprekend achterop de auto is te vinden. Dat kan evenwel alsnog voor wie dat wil en Ford hoeft daar helemaal niets voor terug.
Of dat ook geldt voor het iets lager geplaatste onderstel, de aangepaste stuurbekrachtiging en een stiller en opgewaardeerd interieur dankzij verbeterde isolatie en materialen is koffiedik kijken. De prijzen worden later bekend gemaakt. Motorisch blijft alles bij het oude.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Twee keer kijken: facelift voor Ford EcoSport
Twee keer kijken: facelift voor Ford EcoSport
Redactie
Door Redactie

Zoeken

Merk- & modeldossiers