Nieuws

Audi heeft R8 LMS GT3 ook al klaar

Audi R8 LMS GT3

Met 26 GT3-titels, 23 andere kampioenschappen en 7 overwinningen in 24-uursraces sinds 2009 is de Audi R8 LMS GT3 de heerser in zijn klasse. Beter doen wordt moeilijk, maar als we Audi moeten geloven overtreft de nieuwe R8 LMS GT3 zijn voorganger op elk vlak.

De Audi R8 LMS GT3 is de eerste GT3-racer die voldoet aan de strengere reglementen die voor het raceseizoen van 2016 gelden. Sterker nog, de racewagen die is gebaseerd op de 'gewone' R8 komt volgens Audi zelfs door de crashtests voor de veel lichtere Le Mans Prototypes. De R8 LMS GT3 is dan ook voorzien van de nieuwste veiligheidssnufjes uit de R18 e-tron quattro en de Audi A5 DTM.

Nieuwe aerodynamica

Ondanks de toevoeging van die nieuwe veiligheidsfeatures is de nieuwe Audi R8 LMS 25 kilo lichter dan zijn voorganger. Dat heeft 'ie te danken aan een nieuw chassis, dat niet alleen lichter is, maar ook stijver.
Ook op het vlak van aerodynamica gelden volgend jaar strengere reglementen, dus daar heeft Audi eveneens het nodige werk aan verricht. Zo is de bodem van de R8 LMS zo ingericht dat de lucht onder de auto nog gunstiger naar de diffuser wordt geleid en de achtervleugel is juist ietsje verkleind. Hierdoor klieft de R8 LMS nog beter door de wind.

Debuut op de Nürburgring

De nieuwe R8 LMS GT3 maakt gebruik van de 5.2 liter V10 die we kennen uit het straatmodel. Het vermogen ligt omwille van de FIA-regels op 585 pk, gekoppeld aan een sequentiële versnellingsbak met 6 verzetten. De R8 LMS zo snel mogelijk in actie zien? Dat kan tijdens de 24 Uren van de Nürburgring op 16 en 17 mei aanstaande. Vanaf 2016 is de auto ook voor klantenteams verkrijgbaar.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Audi R8 LMS GT3
Redactie
Door Redactie

Zoeken

Merk- & modeldossiers