Nieuws

Ook frisse neus voor Hyundai ix20

Ook frisse neus voor Hyundai ix20

Sinds de lancering van de ix20 vijf jaar geleden heeft Hyundai al meer dan 200.000 klanten weten te verleiden. Dat was goed genoeg voor ongeveer 9% van zijn marktsegment in Europa. Om de verkoopcijfers op peil te houden presenteert Hyundai tijdens de Autosalon van Genève een sterk opgewaardeerd model.

Volop nieuws op de stand van Hyundai dit jaar. Het Zuid-Koreaanse merk presenteert in Genève namelijk niet enkel de nieuwe Tucson, waaronder een Plug-In Hybrid-versie, maar het is tevens de eerste keer dat we oog-in-oog kunnen staan met de facelift van de i30, i40 en de ix20. Laatstgenoemde was echter nog een gesloten boek. Tot nu.

Familiegezicht

De reeks aan modificaties begint met een licht gewijzigd exterieur. Hyundai voorzag de ix20 van nieuwe koplampen en een hertekende grille welke beter aansluit bij het huidige familiegezicht van het merk. Ook aan de achterzijde worden de lichtunits vervangen, ditmaal voor varianten met LED-verlichting. Verdere veranderingen zijn de komst van nieuwe lakkleuren, hertekende wielen en nieuwe interieurbekledingen.

Motorenpalet

Ook op het gebied van de techniek zien we verdere verfijning. Hyundai wist de twee benzinemotoren, een 90 pk sterke 1.4 liter en een 1.6 liter met 125 pk, efficiënter te laten draaien. Hoeveel zuiniger of schoner ze precies zijn geworden, vermeldt het persbericht niet. Maar de motoren voldoen vanaf heden in ieder geval wel aan de Euro6 emissie-norm. Nieuw is de komst van een zestraps-automaat voor de 1.6 liter, die de automaat met vier verzetten buitenspel zet.
Ook de dieselmotoren zijn licht verbeterd. Maar of deze krachtbronnen ook in Nederland beschikbaar zullen zijn, is nog niet duidelijk. Voorheen waren immers enkel de benzineversies te bestellen.

De vernieuwde Hyundai ix20 beleeft zijn publieksdebuut tijdens de Autosalon van Genève. De productie wordt in mei opgestart in Hyundai's productieplant in Nošovice, Tsjechië.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Ook frisse neus voor Hyundai ix20
Ook frisse neus voor Hyundai ix20
Ook frisse neus voor Hyundai ix20
Ook frisse neus voor Hyundai ix20
Redactie
Door Redactie

Zoeken

Merk- & modeldossiers