Nieuws

De Audi Q7 e-tron: diesel-hybride met 15% bijtelling

Audi Q7 e-tron quattro

De Audi Q7 e-tron 3.0 TDI quattro is 's werelds eerste diesel plug-in hybride met permanente vierwielaandrijving. Een sportieve SUV met het comfort van Audi, en dat terwijl 'ie minder dan twee liter diesel per 100 kilometer verbruikt.

Specificaties

De nieuwe Audi Q7 komt er - zoals reeds bekend - ook als dieselhybride. De Q7 e-tron quattro is de tweede plug-in hybride van Audi en wordt aangedreven door een zescilinder dieselmotor en een 94 kW-sterke elektromotor, die gezamenlijk 373 pk en 700 Nm leveren. Genoeg om de grote SUV in zes seconden vanuit stilstand de 100 km/h te laten bereiken, om vervolgens de topsnelheid van 225 km/h aan te tikken.

Van hier naar Spanje

De Q7 e-tron quattro heeft een elektrisch bereik van 56 kilometer. In samenwerking met de dieselmotor rijd je, dankzij het verbruik van 1,7 liter per 100 kilometer, volgens Audi zelfs naar Spanje op één tank. De CO2-uitstoot bedraagt 50 g/km, waardoor hij in 2016, het jaar waarin hij bij de dealer staat, in de 15%-bijtellingscategorie valt. En daarmee zal deze Q7 al op voorhand kunnen rekenen op succes in ons land.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Audi Q7 e-tron quattro
Audi Q7 e-tron quattro
Alle details Audi Q7 e-tron quattro (15% bijtelling)
Audi Q7 e-tron quattro
Redactie
Door Redactie

Zoeken

Merk- & modeldossiers