Nieuws

Audi R8 e-tron eindelijk op spannning!

Audi R8 e-tron

Naast de traditionele benzine-aangedreven R8 modellen zet Audi voor de eerste maal ook een volledig elektrische R8 in de showroom. Minder spannend dan de V10 denk je? Lees gerust even verder!

Het was geen geheim dat Audi al enige tijd bezig is met een elektrisch aangedreven R8 en nu is het eindelijk zover; de R8 e-tron is productieklaar! En er is meer uiterlijk verschil dan enkel het ontbreken van een paar uitlaatpijpen. Audi heeft het ontwerp flink bijgeschaafd om het verschil tussen de beide varianten duidelijk zichtbaar te maken. Zo heeft het front minder luchtinlaten en toont ook de achterzijde minder koelmogelijkheden, maar daarbij zijn ook de bumpers volledig opnieuw getekend en zit er een flinke luchtinlaat in de motorkap. Tevens beschikt de elektrische versie over wat meer chromen details die vermoedelijk de high-tech uitstaling verder moeten aanwakkeren.

“Als hij net zo rijdt als het eerder door ons gereden prototype dan belooft dat nog eens rijplezier ook!”


Twee elektromotoren

De aandrijflijn van de R8 e-tron bestaat uit twee krachtige elektromotoren met 231 pk en 460 Nm, wat het totaal op 462 pk en ruim 900 Nm brengt. Dit forse vermogen zorgt ervoor dat de elektrische R8 niet veel onderdoet voor zijn benzine-broeders. Zo sprint de coupé in 3,9 seconden naar de honderd, slechts vier tienden langzamer dan de reguliere, 540 pk sterke R8 V10. Wel is de topsnelheid met een begrensde topsnelheid van 210 of 250 km/h fors lager dan de 320+ van de R8 op benzine.
Aan de basis van deze prestaties ligt een 92 kWh krachtig accupakket. Met een volle accu moet de Audi een afstand van 450 kilometer kunnen afleggen. En dankzij het Combined Charging System (CCS) is opladen binnen twee uur mogelijk.

De Audi R8 e-tron is te bewonderen op de Autosalon van Genève en zal ook nog dit jaar te bestellen zijn. Als hij net zo rijdt als het eerder door ons gereden prototype dan belooft dat nog eens rijplezier ook!

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Audi R8 e-tron
Audi R8 e-tron
Audi R8 e-tron
Audi R8 e-tron
Audi R8 e-tron
Audi R8 e-tron
Audi R8 e-tron
Audi R8 e-tron
Audi R8 e-tron
Audi R8 e-tron
Audi R8 e-tron
Audi R8 e-tron
Audi R8 e-tron
Redactie
Door Redactie

Zoeken

Merk- & modeldossiers