Nieuws

Hyundai toont twee hybride Tucson's

Hyundai prikkelt alvast met hybride Tucson

Hyundai neemt niet alleen de 'gewone' gloednieuwe Tucson mee naar Genève, maar vergezelt deze meteen met twee hybride-aangedreven studiemodellen. De beide modellen showen aandrijftechnologie die Hyundai in toekomstige modellen wil gaan gebruiken. En zeker in ons land kunnen die op succes gaan rekenen.

Laten we beginnen met de Tucson 48V Hybrid. Deze aandrijflijn is volgens Hyundai bedoeld voor grotere modellen en crossovers. In dit concept levert een 48 Volt lithium-ionbatterij en een 14 pk sterke elektromotor tot tien procent additionele aandrijfkracht. Meer informatie over dit concept, zoals bijvoorbeeld welke krachtbron voor de overige aandrijving zorgt, ontbreekt voorlopig nog. Spijtig, want 48 Volt techniek heeft in verband met de steeds krachtigere elektronica in moderne auto's zeker toekomst.

7-procenter in de maak

Op korte termijn een stuk interessanter voor de Nederlandse markt is de Tucson Plug-in Hybrid, door Hyundai voluit Plug-in Hybrid Electric Vehicle (PHEV) concept genoemd. Dit model maakt elektrisch rijden mogelijk over een afstand van maximaal 50 km, waarvoor de 68 pk sterke elektromotor verantwoordelijk is. Werkt de aandrijflijn optimaal samen met de eveneens aanwezige 115 pk sterke 1.7 CRDi-dieselmotor dan is een CO2-emmissie van minder dan 48 g/km mogelijk. Laat dat precies genoeg zijn voor 7% bijtelling!
Overigens bestaat het accupakket van dit studiemodel uit een lithium-ion polymeerbatterij van 10,7 kWh. Het opladen hiervan neemt ongeveer 2,5 in beslag met een snellader. Geen snellader bij de hand? Plug hem in een regulier stopcontact en in vijf uur ben je terug in actie!

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Hyundai prikkelt alvast met hybride Tucson
Redactie
Door Redactie

Zoeken