Nieuws

Volvo presenteert V60 D5 Twin Engine

Volvo presenteert V60 D5 Twin Engine

In navolging op de V60 D6 Plug-in Hybrid lanceert Volvo nu ook een minder krachtige hybride-versie van de V60. Hij heet V60 D5 Twin Engine en debuteert in een gelimiteerde Special Edition.

Volvo wil zich graag profileren als hybridebouwer. En begrijpelijk, want het succes dat zij ermee behalen is groot. De V60 Plug-in Hybrid is een groot succes en ook voor de XC90 T8 Twin Engine is al een indrukwekkende lijst met bestellingen gecreëerd. Het succes moet dankzij deze V60 D5 Twin Engine nog verder worden uitgebouwd.

Diesel- en elektrokracht

In deze D5 Twin Engine zijn het een 163 pk sterke dieselmotor en een 68 pk sterke elektromotor die samen voor de aandrijving zorgen. Ter vergelijk: de D6-versie heeft een 215 pk sterke dieselmotor onder de kap, terwijl de elektromotor hetzelfde vermogen afgeeft. In zijn totaliteit rekent Volvo hierdoor op 230 pk.

Lage bijtelling, ook in 2016

Dat ook ditmaal het verbruik en de CO2-uitstoot een indrukwekkende waarde aangeven spreekt voor zich. Volvo noteert 1,8 l/100 km en een CO2-uitstoot van 48 g/km. Volgens de NEDC-meetmethode voor plug-in hybrides uiteraard. Hoe dan ook, dat betekent dat er in 2015 7% moet worden bijgeteld en de bijtelling over 2016 op 15% zal worden vastgesteld.

Special Edition

Volvo levert de V60 D5 Twin Engine in eerste instantie in een oplage van 500 stuks als Special Edition. De auto is dan in Crystal White gespoten, staat op 19 inch wielen en is uitgevoerde met zwarte in- en exterieurdetails. Kort nadat deze exemplaren zijn verkocht – en dat zal vermoedelijk snel zijn – gaan de andere uitvoeringen in productie.

Toegankelijker

De prijzen zijn op dit moment nog niet bekend, maar aangezien Volvo spreekt over 'toegankelijk voor een breder publiek' rekenen wij op fors scherpere prijzen dan de bijna 60 mille die momenteel voor de V60 D6 Plug-in Hybrid moet worden betaald.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Volvo presenteert V60 D5 Twin Engine
Volvo presenteert V60 D5 Twin Engine
Volvo presenteert V60 D5 Twin Engine
Volvo presenteert V60 D5 Twin Engine
Redactie
Door Redactie

Zoeken