Nieuws

Stukje van Seat's crossover

Stukje van Seat's crossover

Seat heeft met de Leon ST Cupra 280 een pijlsnelle primeur staan in Genève. Voor sommigen hoeft het automobilistenleven echter niet zo nodig op het scherpst van de snede. Zij gaat liever voor hoog, overzichtelijk en comfortabel. Laat Seat voor die beursbezoekers nu ook wat nieuws in petto te hebben.

// Update 2 maart 2015: Er is tevens een foto van de achterzijde vrijgegeven.

De Leon ST Cupra 280 is leuk en opwindend, maar natuurlijk niet een Seat van de grote verkoopaantallen. En hoewel het beter gaat, zijn die nog altijd meer dan welkom in Spanje. Een langverwachte crossover moet daarvoor zorgen, waarvan we middels een teaser alvast een stukje te zien krijgen. Grappig is dat onze illustrator ruim twee jaar geleden al wist in welke kleur Seat haar eerste crossover zou gaan introduceren.

Voortrekkersrol
Een mooie opsteker voor Seat is dat hun nog naamloze crossover een heuse voorttrekkersrol speelt en voor de verandering eens niet een product van Volkswagen. De IBX Concept-afgeleide heeft namelijk de eer om als eerste crossover van de nieuwe VAG-generatie op een gloednieuw platform te staan. En dat garandeert inmiddels een waaier aan verschillende efficiënte aandrijflijnen, het laagst mogelijk kentekengewicht en de toegang tot de modernste features die het Duitse autoconcern rijk is.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Stukje van Seat's crossover
Redactie
Door Redactie

Zoeken

Merk- & modeldossiers