Nieuws

Honda Civic Type-R hangt z'n spoilers al buiten

Honda Civic Type-R hangt z'n spoilers al buiten

Door de vele teasers en spyshots en meerdere conceptcars weten we vrijwel alles al over Honda's nieuwste. En toch komen deze gelekte foto's van de nieuwe Civic Type-R als een giller binnen.

2 februari 2015 - De Honda Civic Type-R blijft maar lekken. Opnieuw is er een foto van opgedoken. Eentje die het complete plaatje vangt zelfs.

Trouw aan concept

We verwachten veel van de nieuwe Honda Civic Type-R. Dat heeft natuurlijk alles te maken met het feit dat de Japanners hun zinnen hebben gezet op het bouwen van de snelste voorwielaangedreven hot hatchback over de Nürburgring. En kennelijk zijn daarvoor veel (uitstekende) spoilers, andere luchtgeleiders en koelgaten nodig, want de Civic Type-R hangt er vol mee. Sterker, het productiemodel lijkt amper afgezwakt te zijn ten opzichte van de conceptversies. Iets dat we niet verwachten hadden na het bestuderen van de prototypes. Goed nieuws dus. De beoogde recordpoging wil Honda overigens veiligstellen met een 2.0 liter turbomotor die het tot 280 pk schopt en een topsnelheid kan genereren van 270 km/h; de hoogste in z'n klasse.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Honda Civic Type-R hangt z'n spoiler al buiten
Honda Civic Type-R hangt z'n spoiler al buiten
Honda Civic Type-R hangt z'n spoiler al buiten
Redactie
Door Redactie

Zoeken