Nieuws

Hyundai ix35 Fuel Cell

Hyundai ix35 Fuel Cell € 100.000,- goedkoper

Nee, er staat geen tikfout in de titel. Hyundai Nederland heeft de prijs van de bijzondere ix35 Fuel Cell, die op waterstof rijdt, extreem verlaagd. Echter, ook van het bijgestelde tarief lopen nog altijd alleen diehards van het credo 'een beter milieu begint bij jezelf' warm.

Prijs Hyundai ix35 op waterstof fors gekelderd
De oorspronkelijke prijs van de Hyundai ix35 Fuel Cell bedroeg ruimschoots anderhalve ton. Dat krijg je met zeer vooruitstrevende technieken, maar dat betekent ook dat enkel 'groene' overheden en bedrijven oren naar de auto hebben. Hyundai is daar blij mee, maar wil graag haar voortrekkersrol op het gebied van alternatieve brandstoffen, in dit geval waterstof, ook bij de individu laten doordringen. Zodoende heeft het de prijs van de ix35 Fuel Cell verlaagd. Met dank aan hogere productieaantallen in combinatie met efficiëntere fabricagemethoden en de subsidiesteun van de Europese Unie.

Nog pittig
Door deze 'voordeeltjes' kan Hyundai de ix35 Fuel Cell nu aanbieden voor € 65.550,-. Stukken minder dan de oorspronkelijke prijs, maar nog altijd alleen voor degenen die het milieu een ontzettend warm hart toedragen. Bovendien is de ix35 Fuel Cell gekscherend genoeg een oude auto. Onlangs werd immers de Tucson gepresenteerd, diens opvolger. Weliswaar stoot deze niet enkel waterdampen uit, dankzij nieuwe turbomotoren zet die evengoed zijn beste beentje voor een beter milieu voor. En dat tegen ongeveer een derde van de prijs van de waterstof-ix35.
Redactie
Door Redactie

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Prijs Hyundai ix35 op waterstof fors gekelderd
Prijs Hyundai ix35 op waterstof fors gekelderd
Prijs Hyundai ix35 op waterstof fors gekelderd
Prijs Hyundai ix35 op waterstof fors gekelderd

Zoeken

Merk- & modeldossiers