Nieuws

Laatste Bugatti Veyron is een feit

Laatste Bugatti Veyron is een feit

Tien jaar, zo lang heeft Bugatti nodig gehad om 450 exemplaren van de Veyron te slijten. Op de Autosalon van Genève staat de allerlaatste te pronken, toepasselijk La Finale genaamd.

Je moet Bugatti, denken we, niet vragen of het van tevoren had gedacht dat ze tien jaar gingen doen over het verkopen van de gelimiteerde oplage van de Veyron 16.4. Het kan wel eens zijn dat je een draai om je oren krijgt. Enerzijds terecht, want de Veyron heeft de auto-industrie op zijn kop gezet. Voor eeuwig veranderd. Zonder te overdrijven zal er een periode vóór en een periode na de Veyron zijn, net zoals de McLaren F1 dat eerder deed en in zekere mate ook de Ferrari F40. Daar mag Bugatti met recht trots op zijn. Het heeft immers geschiedenis geschreven door de eerste productieauto te bouwen die sneller kan dan 400 km/h. Anderzijds, een decennia doen om 450 exemplaren van zo'n icoon te verkopen voelt als erg lang en is dat allicht ook. De P1 en LaFerrari – met een vergelijkbare oplage en vraagprijs – waren praktisch voor de orderboeken goed en wel waren geopend al vergeven.

La Finale
Maar goed, het is zover. De laatste Bugatti Veyron is een feit. Tijdens de Autosalon van Genève zal deze worden onthuld, met naast 'm de Veyron met chassisnummer 1. Het zal gaan om een 1.200 pk sterke Grand Sport Vitesse, die voor de gelegenheid een koosnaam heeft gekregen, te weten La Finale. En de koper, die laat zich vrij snel raden. Niet diens naam, maar wel waar deze vandaan komt; het Midden-Oosten natuurlijk.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken

Merk- & modeldossiers