Nieuws

Eerste afbeelding Mercedes G 63 AMG 4x4

Eerste afbeelding Mercedes G 63 AMG 4x4

De machtige Mercedes G 63 AMG 6x6 krijgt een broertje. Die heeft een as en twee wielen minder en luistert naar de naam G 63 AMG 4x4. Hier de eerste foto.

Mercedes-AMG werd waarschijnlijk zelf ook overdonderd door de aandacht die de G 63 AMG 6x6 kreeg. Bij zo'n beetje alle media die bovenop het autonieuws zitten was die bruut het gesprek van de dag. Zo raar was dat niet, want hoe vaak maak je een van 's werelds beste terreinauto's met zes wielen en een uitstraling om u tegen te zeggen mee. En dat met een monsterlijke V8 in het vooronder en een gewicht en prijskaartje van elk krap vier ton. Dat werkt als een rode lap op een stier natuurlijk. Dat Mercedes-AMG hiervan de vruchten wil plukken zo lang dat nog kan is dus volkomen begrijpelijk.

Eerste foto

Wijzelf kunnen ook geen genoeg krijgen van dit soort auto's. Echter dat de G 63 AMG 4x4 het niet zo bont zou maken als de 6x6 was eigenlijk al vanaf de eerste levenstekenen duidelijk. Vier wielen ogen nu eenmaal minder spectaculair dan zes. Toch is de G 63 AMG 4x4 een moddervette offroader geworden. Grote 22 inch wielen met grove, brede terreinbanden en grotere bodemspeling ten opzichte van de al niet malse 'normale' G 63 helpen daarbij een handje. Naast bredere wielkasten. Of een kleiner formaat ook een kleiner vermogen voor de V8 betekent, is nog eventjes afwachten. Binnen een etmaal verwachten we meer te vernemen over de G 63 AMG 4x4.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken