Nieuws

Honda showt eerste beelden Civic Type-R

Honda Civic Type-R

Honda warmt op voor het werelddebuut van de productieversie van de Civic Type-R in Genève. En dat doet het met het vrijgeven van een aantal puzzelstukjes van het model. Ja, het blijft nog steeds bij teasers.

De aanwezigheid van een 2.0 liter VTEC turbomotor met 280 pk is inmiddels oud nieuws, maar nu komt Honda met de topsnelheid van de nieuwe Civic Type-R: 270 km/h. En daarmee heeft 'ie de hoogste topsnelheid in z'n klasse. De Japanners laten ons nog even wachten op meer informatie over de prestaties.

Minimale luchtweerstand

Iets meer details krijgen we wel over de aerodynamica. Een nieuwe vlakke onderkant zorgt, samen met een diffuser aan de achterzijde en een speciaal ontwikkelde achterspoiler, voor extra neerwaartse druk. De brede frontsplitter en extra diepe sideskirts zorgen voor extra stabiliteit en minimale luchtweerstand.

Minder extreem

Hoewel de eerste foto's slechts teasers zijn en we dus niet de hele auto te zien krijgen, zijn er wel kleine veranderingen te zien. De futuristische mistverlichting van het concept is vervangen door standaard ronde lampen, waardoor de auto er iets minder extreem uitziet. De 19" wielen zien er iets anders uit en laten het high-performance Brembo remmenpakket zien. Hoe het gehele plaatje oogt? Dat moeten we helaas nog steeds afwachten.

De nieuwe Honda Civic Type R maakt zijn debuut op de Autosalon van Genève 2015.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Honda Civic Type-R
Honda Civic Type-R
Redactie
Door Redactie

Zoeken