Nieuws

Kia Optima

Voorproefje nieuwe Kia Optima in Genève?

Kia is toe aan een nieuwe Optima en begin volgende maand, tijdens de Autosalon van Genève, geeft het daarvan alvast een voorproefje middels een conceptcar. Althans, daar heeft het schijn van.

Voorproefje nieuwe Kia Optima in Genève
Is het al weer zo lang geleden? Het voelt immers niet zo dat de Kia Optima al weer bijna vijf jaar in ons midden is. Wellicht heeft dat met het tijdloze design van de Optima te maken. Anderzijds gaf de vorig jaar doorgevoerde facelift al enigszins te kennen dat het geen jaren meer zal duren voordat er een compleet nieuwe generatie het stokje komt overnemen. Dat moment lijkt nu geleidelijk aan te breken door in Genève een voorproefje van de nieuwe Optima te presenteren. De fabrikant spreekt immers van een 'auto voor het D-segment', de klasse waarin de Optima altijd geopereerd heeft.

GT Concept

Toch heersen er ook twijfels of het wel om de nieuwe Optima gaat. Want bestuderen we de meegestuurde teaserfoto aandachtig, dan heeft het studiemodel – voor zover zichtbaar – en profil verdacht veel weg van de GT Concept, een lel van een vierdeurs coupé die schitterde op de IAA Frankfurt in 2011. Kia heeft het nooit onder stoelen of banken gestoken dat het serieuze (productie)plannen heeft met die auto. En hoewel het daar nog niet van is gekomen, zelfs niet na de officieuze aankondiging in september 2013, zou Kia dit in Genève mogelijk nog eventjes aan willen stippen.
Redactie
Door Redactie

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties

Zoeken

Merk- & modeldossiers