Nieuws

De (nabije) toekomst van autoverlichting volgens BMW

Autoverlichting is de laatste jaren tot een ware kunst verheven. En met de komst van laserverlichting en OLED gaan we wederom een volgende stap maken. BMW laat met de M4 Concept Iconic Lights een vijftal highlights zien die volgens de Beierse fabrikant in de nabije toekomst werkelijkheid gaan worden. Een overzicht.

Evolutie van de 'angel eyes'

Evolutie van de 'angel eyes'

BMW's zijn herkenbaar aan de beide nieren, maar ook aan de 'angel eyes', de dubbele ronde ringen in de koplampen. Met de laserlicht-techniek kunnen andere vormen worden gecreëerd. BMW laat met deze M4 zien hoe haar ontwerpers dit voor ogen hebben in de (nabije) toekomst.

600 meter bereik

600 meter bereik

Het bereik van laserkoplampen reikt tot wel 600 meter. En het mooie is dat de technologie het in combinatie met camera's mogelijk maakt om met groot licht te rijden zonder je tegenliggers te verblinden. Optimaal zicht dus, maar zonder dat andere weggebruikers daar last van hebben.

Vooruit kijken

Vooruit kijken

Nog voordat je de bocht instuurt verlichten de koplampen deze al. Het is te danken aan de combinatie van 'bewegende' verlichting en de informatie uit je navigatiesysteem. Niet nieuw, maar met laserlicht wel nog effectiever.

Waarschuwen en bijlichten

Waarschuwen en bijlichten

Met behulp van een camera 'ziet' de auto dat de wegversmalling echt te smal is. De laserverlichting projecteert een waarschuwingsbord voor je. Kan het wel? Dan wordt de versmalling extra verlicht. Ongekend toch!

OLED's

OLED's

Organic light-emitting diodes, oftewel OLED's, vormen de basis van BMW's nieuwe achterlichten. Ze zijn stuk voor stuk in te schakelen en op zeer creatieve wijze te vormen. Moet je kijken wat een stuk kunst deze achterlichten zodoende vormen.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken