Nieuws

Facelift voor Jaguar S-type

Facelift voor Jaguar S-type

De Jaguar S-type staat in nieuw gedaante op de NAIAS 2004. De S-type is met name uiterlijk aangepast.

Jaguar zelf noemt de facelift van de S-type een verdere stap in de ontwikkeling van het model. De lijnen werden volgens Jaguar zuiverder, scherper en meer atletisch. Wij noemen het gewoon een grondige facelift.

Behalve de facelift is de S-type ook technisch aangepast. Zo is er op een aantal plaatsen gebruik gemaakt van aluminium in plaats van staal wat zorgt voor gewichtsbesparing.

Het interieur, en met name het intstrumentarium is tevens aangepast. Er zijn meer en nieuwe kleuren leverbaar en de tellers zijn een stuk overzichtelijker ingedeeld. Bijzonder is dat de S-type voor het eerst leverbaar is met een interieur zonder hout maar met aluminium. Iets dat het sportieve karakter van de S-type nog eens extra benadrukt. Extra opties zoals een adaptieve cruise controle en parkeeropties zijn vanaf heden leverbaar, Daarnaast heeft Jaguar een aantal nieuwe lichtmetalen velgen ontworpen.

Het motorengamma is ongewijzigd. Er is keuze uit een 2.5 V6, 3.0 V6 en 4.2 V8. In de loop van 2004 zal er ook een volledig nieuwe, krachtige dieselmotor leverbaar zijn.

De nieuwe Jaguar S-type gaat vanaf mei 2004 in productie.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Facelift voor Jaguar S-type
Facelift voor Jaguar S-type
Facelift voor Jaguar S-type
Redactie
Door Redactie

Zoeken