Nieuws

Mercedes C 63 AMG (Estate) goedkoper dan concurrentie

Mercedes C 63 AMG (Estate) goedkoper dan concurrentie

Het moment waar menig liefhebber – met veel saldo op de bank – hunkerend naar uit heeft gekeken: de prijs van de nieuwe Mercedes-Benz C 63 AMG (Estate). Wat blijkt: niet alleen qua kracht, maar ook in prijs troeven ze de concurrentie af.

Respectievelijk liefst 23 en 25 mille zijn de Mercedes-Benz C 63 AMG en C 63 AMG Estate in vanafprijs gekelderd. De oorzaak? Een hypermoderne 4.0 liter V8-biturbo in de motorsteunen. Het nieuwe blok, die ook de tegelijk geprijsde AMG GT aandrijft, is zoveel zuiniger en schoner dan de uitgezwaaide 6.2-V8, dat dit – in Nederland – een zeer gunstig effect heeft op de prijsstelling. En dat terwijl er aan vermogen gewonnen is.

Slikken voor BMW M
Maar wat kosten de beide kemphanen uit Afflerbach nu dan precies?! Nou, de vierdeurs C 63 AMG kost nipt een ton, om precies te zijn € 99.995,-. Natuurlijk is deze psychologische prijsstelling door Mercedes-Benz Nederland heel bewust gekozen, om het te doen lijken dat de C 63 AMG significant goedkoper is dan de BMW M3. Echter met een prijsverschil van € 4.000,- is dat eigenlijk niet het geval. Vink twee opties op de C 63 AMG aan en het gat is gedicht. Maar goed, goedkoper is goedkoper. Daar komt bij dat de C 63 AMG sterker is: 476 pk versus 431 pk. Dat wordt dus alsnog eventjes slikken voor BMW M.

Audi RS4 de sjaak

Voor wie nog meer kracht wenst, is er de C 63 AMG S. Die schopt het tot 510 pk, maar is uiteraard ook duurder. Vanaf € 108.595,- heb je er eentje en als Estate kost de C 63 AMG S minstens € 111.995,-. De S-loze versie start bij € 103.495,-. Prijzen waarvan met name Audi het behoorlijk benauwd moet krijgen. De 450 pk sterke RS 4 Avant wisselt immers pas van eigenaar bij € 124.250,-. Oftewel, een nieuwe generatie – met schonere aandrijflijn – lijkt meer dan welkom.

Edition 1

Zoals reeds bekend gemaakt is er ook een exclusieve, extra rijk uitgeruste Edition 1-uitvoering voor de early adopters. Daarvoor betaal je minstens € 114.455,- in het geval van de Limousine en € 117.955,- bij de Estate. De S-varianten hebben dan weer een vanafprijs van respectievelijk € 120.574,- en € 123.974,-.

Standaarduitrusting
Tot slot nog eventjes de standaarduitrusting van beide AMG’s. Die omvat zoal het AMG Ride Control-sportonderstel met elektronisch gecontroleerde schokdemping, een mechanisch sperdifferentieel achter en AMG Dynamic Select rijprogramma’s. De C 63 S voegt daar bovenop nog een high-performance composiet remsysteem, een elektronisch sperdifferentieel achter en dynamische motorsteunen.

Bestellen kan per direct. De marktintroductie vindt in februari 2015 plaats, terwijl de Estate-modellen in april volgen.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Mercedes C 63 AMG (Estate) goedkoper dan concurrentie
Mercedes C 63 AMG (Estate) goedkoper dan concurrentie
Mercedes C 63 AMG (Estate) goedkoper dan concurrentie
Mercedes C 63 AMG (Estate) goedkoper dan concurrentie
Redactie
Door Redactie

Zoeken