Nieuws

'Donderse' koplamp nieuwe Volvo XC90

'Donderse' koplamp nieuwe Volvo XC90

De teasercampagne van Volvo begint ons bijna op de zenuwen te werken, maar toch tonen we je graag stukje bij beetje details over de nieuwe Volvo XC90. Waarom? Tsja, stiekem zijn wij ook wel heel erg benieuwd naar het eindresultaat.

Volvo heeft enorm hoge verwachtingen geschapen. Niet in de laatste plaats door de superieure conceptcars die het de afgelopen maanden heeft gepresenteerd. Maar ook door de talloze teasers en details die de Zweden ons al hebben voorgehouden.

Koplamp van Thor

Het volgende hoofdstuk in deze teasercampagne is Volvo's 'donderse' koplamp. Vanwaar die titel? Nou, het ontwerp is geïnspireerd op Thor, de Noorse god van de donder die met een hamer in de hand ijzersterk is. De T-vorm in de koplampunits is volgens Volvo een afgeleide van die hamer, genaamd Mjölnir, waarmee Thor rondspookt.

SPA-platform

Maar er is ditmaal meer te melden. De nieuwe XC90 wordt namelijk het eerste model uit de Volvo-stal dat het SPA-platform (Scalable Product Architecture) als basis gebruiken zal. Dat houdt onder meer in dat het totaalgewicht lager ligt dan dat van de uittredende en inmiddels maar liefst 12 jaar oude SUV en dat het gewicht beter over de assen verdeeld wordt. Bijna 90 procent van de onderdelen werd nog niet eerder gebruikt.

Tot de volgende update!

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken