Nieuws

Hou je vast! Dit zijn de 11 duurste opties op de Porsche 918 Spyder

De Porsche 918 Spyder geniet 887 pk, meer dan 800 Nm trekkracht en stoot toch maar 71 gram CO2 per kilometer uit. Dat moet tegen het zere been van Vadertje Staat zijn, want die casht daardoor een stuk minder dan hij normaliter bij dit soort vraagprijzen mag innen. Porsche zelf daarentegen steekt wel een heleboel duiten op zak. Op z’n minst € 780.450,- om precies te zijn. Echter dat wordt al snel nog veel meer wanneer kopers starten te kruisen in de optielijst. Hier de duurste accessoires even op een rij, waarbij we voorzichtig beginnen.

Adaptieve hoogteregeling

Adaptieve hoogteregeling

Met de Porsche 918 Spyder is het prima cruisen, ook in de stad. Voor een natuurlijke optimale aerodynamica ligt de neus echter eng dicht tegen het asfalt. Een kras of deuk is dus zo gemaakt. Wie daarvoor bang is kan adaptieve hoogteregeling bestellen. Kosten? € 9.075,-

Carbon achtervleugel

Carbon achtervleugel

De 918 Spyder beschikt over actieve aerodynamica. Dat wil zeggen dat er spoilers en splitters automatisch een andere positie innemen als de rijomstandigheden daarom vragen. Ook de grote achtervleugel van CRFP doet dat. Helemaal uit carbon is die tegen een meerprijs van € 10.890,- verkrijgbaar.

Daksectie van koolstofvezel

Daksectie van koolstofvezel

De Porsche 918 Spyder kan ook een fraaie coupé zijn. Er is een dak dat uit twee daksecties bestaat en die in de neus zijn op te bergen. Ook weer van CFRP. Maar wil je 100% carbon, dan vraagt Porsche daarvoor € 13.310,-.

Bagageset

Bagageset

Bij de 918 draait alles om efficiëntie. Dat geldt misschien wel het meest wanneer er bagage mee moet. Veel ruimte daarvoor is er namelijk niet. Met de op maat gemaakte 5-delige tassenset van Porsche Tequipment ben je echter verzekerd dat elk gaatje daartoe optimaal wordt benut. Kost € 18.030,-.

Snellader

Snellader

Zucht. Dubbele zucht. De batterij van het hybridesysteem via het gewone stopcontact opladen vergt 6 uur. Kan dat niet sneller? Jazeker. Met een snellader en na het achterlaten van – hou je vast – € 20.570,- Dan kost opladen 'slechts' 2,5 uur.

Authentic leder

Authentic leder

Het ene leder is het andere niet. En zo is het zogenoemde ‘Authentic’-leder net even wat fijner gelooid dan het standaardleder. Bovendien is het dikker, wat prettiger zit, en contrasteert het mooier met andere exotische details. Hebben? Je raakt er € 24.200,- armer van.

Magnesium wielen

Magnesium wielen

Wielen maken de auto. Exclusieve wielen de X-factor. Neem daarvoor de optionele magnesium exemplaren in honinggraad-design. Die zijn lichter en sterker. Voor € 30.250,- zijn ze de uwe.

Lakkleur naar keuze

Lakkleur naar keuze

Zelfs met de peperdure Liquid Paint op de koets bestaat er een reële kans dat er twee exact dezelfde 918’s rondrijden. Dat wil je niet als koper. Uiteraard biedt Porsche daarin troost door elk gewenste kleur aan te brengen. Da's nog voordeliger ook! Namelijk € 42.350,-.

Liquid Paint

Liquid Paint

Bijna een halve ton vragen (€ 48.400,-) voor een optie die pas na verloop van tijd tastbaar wordt. Porsche durft wel. Wij zouden dus eerst een demonstratie willen van de ‘Liquid Paint’ alvorens we overstag gaan. Met deze hoogglans lak zou de 918 er namelijk altijd uitzien alsof hij net gespoten is.

Weissach Package

Weissach Package

De airco wordt gewipt, evenals 35 kilogram gewicht door nog meer CFRP en titanium alsook een lichtgewicht folie in plaats van lak. Ook magnesium wielen zijn inbegrepen. Samengevat: het Weissach-pakket. Volgens Porsche scheelt het 2 seconden op de Ring, en dat voor € 72.600,-.

911 Turbo S voor erbij

911 Turbo S voor erbij

Beschouw het gerust als het ultieme accessoire, deze 911 Turbo S ‘Edition 918 Spyder’. Er zijn er maar 918 van gebouwd en hebben elk een serienummer dat identiek is aan dat van een Spyder. Zoveel exclusiviteit mag best wat kosten, toch?! Porsche vindt van wel en vraagt € 223.300,-.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken