Nieuws

Compleet nieuwe Ford Mustang doet oude tijden herl

Compleet nieuwe Ford Mustang doet oude tijden herl

De Ford Mustang is hèt symbool voor de Amerikaanse sportauto. De Ford Mustang herleeft met een compleet nieuw model!

In 1964 is de Ford Mustang geintroduceerd en sindsdien is de auto niet meer weg te denken in de Amerikaanse straten. De Mustang is een soort van lengendarische auto geworden die menig Amerikaans hart sneller doet kloppen.

De North American International Auto Show in Detroit (1-19 januari 2004) is voor de Mustang dè plek om zijn internationale première te beleven. De Mustang is immers een op en top Amerikaanse auto. De Mustang is van voor tot achter volledig nieuw. Niets van het oude model is terug te vinden in de nieuwe Mustang. Natuurlijk is wel het karakter van de oude Mustang volledig doorgevoerd in het nieuwe model.

De nieuwe Mustang wordt aangedreven op de achterwielen door een dikke 300 pk sterke 4.6 liter V8 of een 200 pk sterke 4.0 liter V6. Hiermee moet de nodige wielspin op de achterwielen geen probleem zijn. Het vermogen wordt overgebracht via 5 versnellingen (automatisch of handmatig).

Aan de veiligheid heeft Ford veel aandacht besteed. Ford´s Personal Safety System omvat een hele serie aan airbags met stoeldetectie en een sterke kreukelzone.

Het interieur is een mix van moderne en klassiekere tinten. De materialen zijn zeer modern maar de vormen geven weer een dikke knipoog naar het roemruchte verleden van de Mustang. Het interieur is verkrijgbaar in meer dan 125 verschillende kleuren combinaties en allerlei verschillende soorten materialen. Zo is de Mustang helemaal aan je eigen wensen en eisen af te stellen.
De uitrusting van de Mustang omvat o.a. keyless entry, elektrische ramen en een goede CD-speler.  In de duurdere modellen is de Mustang zelfs uitgerust met een 1.000 watt Shaker Audiophile geluidssysteem.

De prijzen voor de Nederlandse markt zijn helaas nog niet bekend. De Mustang gaat in Amerika nog geen $ 20.000,- kosten voor de 4.0 liter V6. In Nederland zal de auto tussen de € 25.000 en € 30.000 waarschijnlijk wel voor jou zijn.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Compleet nieuwe Ford Mustang doet oude tijden herl
Compleet nieuwe Ford Mustang doet oude tijden herl
Compleet nieuwe Ford Mustang doet oude tijden herl
Redactie
Door Redactie

Zoeken