Nieuws

Polaris Slingshot

Polaris Slingshot belooft verslavende rijsensatie

De ThreeWheeler van Morgan te old school? Maak kennis met de Slingshot van Polaris. Die belooft dezelfde verslavende rijervaring, maar dan in een modern jasje.

Polaris Slingshot
Update 17 november 2015 - Goed nieuws voor liefhebbers van puur rijden. Polaris brengt de Slingshot ook naar de Benelux. Zo goedkoop als in Amerika (omgerekend 20.000 euro) is 'ie niet, maar in ruil voor € 35.995,- belooft de markante driewieler alsnog heel wat bang for the buck te zijn. Bestellen kan per direct.

GM-blok

Net als de Morgan ThreeWheeler is de Polaris Slingshot een driewieler, waarbij de aandrijfkrachten op slechts één achterwiel en -band worden losgelaten. Maar daarmee houden de vergelijkingen ook wel zo'n beetje mee op. Want waar de ThreeWheeler gebruikmaakt van een nogal onbehouwen V-twin van S&S, doet de Slingshot het met een viercilinder van General Motors. Gewoon een automotor dus, in tegenstelling tot het motorfietsblok bij de Morgan. Het GM-blok is 2.4 liter groot en weet 170 pk op te wekken. Via een riem wordt het achterwiel aangedreven, terwijl een manuele 5-bak daar nog voor zit.

Waterdicht

Door de aandrijftechniek, maar ook een bouwkwaliteit die meer van de 21ste eeuw is, weegt de Polaris wel wat meer dan de ThreeWheeler: 770 versus 525 kilogram. Het hogere vermogen compenseert dit, maar wellicht prettiger is dat de Slingshot naar eigen zeggen waterdicht is en luxe ook niet ontbeert. Zo beschikt de Amerikaanse driewieler gewoon over hedendaagse verwennerijen als een multimediasysteem met 4,3 inch display en een muziekinstallatie met zes speakers. Achter de watervaste stoelen zijn enkele opbergvakken aanwezig alsook een handschoenenvakje.

Prijzen

Een voorruit is optioneel te bestellen voor wie het niet zo heeft op vlieghappen. Prijzen beginnen bij 20.000 dollar voor de Amerikanen en 24.000 dollar voor de Slingshot SL met 20 in plaats van 18 inch wielen, een achteruitrijcamera en metallic lak. Polaris heeft in Nederland ook een verkooppunt zitten, maar of die de puristische Slingshot ook hier naartoe haalt, is nog niet zeker.
Redactie
Door Redactie

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Polaris Slingshot
Polaris Slingshot
Polaris Slingshot

Zoeken

Merk- & modeldossiers