Nieuws

Het vermogen van de nieuwe Ford Mustang

Het vermogen van de nieuwe Ford Mustang

Ford presenteert de gloednieuwe Ford Mustang met een drietal motoren. Eén nieuwe viercilinder - voor het eerst - en twee grotere blokken die er telkens 2 cilinders bij doen. Maar wat voor kracht die motoren ontwikkelen hield Ford lange tijd voor zichzelf. Tot nu.

Niet de kleinste motor, maar wel de basismotor. Een 3.0 liter V6. Goed voor 300 pk. Erbij vertellen hoeveel trekkracht die eenheid opwekt, is voor Ford dan toch weer een brug te ver. Dat suggereert op z’n minst dat het niet al te indrukwekkend is.

2.3 liter Ecoboost

De fabrikant heeft veel liever dat we het hebben over de middenmotor. 2,3 liter slagvolume, vier cilinders en een turbo. Alles om de Mustang zuiniger te maken dan ooit tevoren. En dat terwijl er toch nog 310 pk en 430 Nm wordt opgewekt. Aangezien de Mustang nu ook naar het Europese continent zal komen wordt dit vermoedelijk de meest populaire alhier.

5.0 liter V8

De achtcilinder blijft de topper. En uiteraard de motor die je eigenlijk in een Mustang hoort te bestellen. De eenheid stelt de bestuurder een maximumvermogen van 435 pk ter beschikking en heeft ook nog eens 540 Nm trekkracht voor handen. Dat betekent dat je er gemakkelijk schakellui mee kan rijden. Een diesel moet al van erg goede huize zijn om betere cijfers voor te leggen. Een zuinigheidswonder wordt de achtcilinder natuurlijk niet. En hij is ook nauwelijks geëvolueerd. Ford heeft het in de eerste plaats over een verbeterde verhouding tussen gewicht en vermogen, wat vooral te danken is aan gewichtsbesparing in de structuur en het koetswerk van de nieuwe musclecar.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Het vermogen van de nieuwe Ford Mustang
Het vermogen van de nieuwe Ford Mustang
Het vermogen van de nieuwe Ford Mustang
Het vermogen van de nieuwe Ford Mustang
Redactie
Door Redactie

Zoeken