Nieuws

Kamperen armzalig? 5x het bewijs dat dat niet hoeft!

Een wc-rol verbergen onderweg naar een momentje voor jezelf valt nu eenmaal niet mee, en net doen alsof dat niet voortkomt uit een voorliefde voor Chili con carne is al evenzo ondoenlijk. Kamperen doe je nooit alleen. Juist gezellig, meent de één. Terwijl de ander die mening deelt maar het ronduit verschrikkelijk vindt om gedurende zijn vakantie intimiteit te ‘delen’ met volstrekt vreemden. Begrijpelijk, maar ooit van ‘onorthodox kamperen’ gehoord? Nee?! Kan kloppen, want dat verzinnen we ter plekke na erachter te zijn gekomen dat deze campers ook bestaan.

1. Laird Herbert Leaf House

1. Laird Herbert Leaf House
Laird Herbert Leaf House
Laird Herbert Leaf House

Bedenker Laird Herbert heeft de essentie van een caravan, een mobiel huis, erg letterlijk genomen bij het bouwen van dit Leaf House. Kijk alleen al naar het design! Die aflopende daklijn biedt op het hoogste punt plaats aan een tweepersoonsbed en een zithoek die omgetoverd kan worden tot nóg een tweepersoonsbed. Kampeervertier voor vier! Waarom 'Leaf' in de naam? Nou, alle voorzieningen van deze super-de-luxe caravan zijn met het oog op een beter milieu geselecteerd. Zo beschikt deze mobiele blokhut over een composttoilet en warmt het knusse gevaarte zichzelf op door een heetwatertank op propaangas.

2. Kimberley Kruiser

2. Kimberley Kruiser
Kimberley Kruiser
Kimberley Kruiser

Van een ander kaliber is deze Kimberley Kruiser. Het met een sleurhut de diepste binnenlanden van Australië of bijvoorbeeld Afrika intrekken wordt hiermee ineens een zorgeloze roadtrip. Offroad-banden onder een robuuste carrosserie garanderen dat de Kruiser tegen meer dan een stootje kan. Ondanks zijn ruige looks is de Kimberley Kruiser van alle gemakken voorzien. Tot aan een heuse bioscoop(beleving) aan toe, en dat vanuit de meest ontspannen filmkijk-houding die er bestaat: volledig gestrekt op een kingsize-bed.

3. Jeep ActionCamper

3. Jeep ActionCamper
Jeep ActionCamper
Jeep ActionCamper

Nog een offroader, maar ditmaal een veelzijdige camper achterop de body van een Jeep Wrangler. De ActionCamper is uit te klappen, te verlengen en zelfs afneembaar, dus zeer flexibel. En dat is uiteraard een welkome eigenschap tijdens wildkamperen. Binnenin is het knus. Evengoed vind je er een fornuisje met spoelbak en een koelkast. Meer heb je niet nodig, toch?! Ook is er een toilet aan boord zodat niemand hoeft te weten welke merk wc-rol jij prefereert. Het uitschuifbare tweepersoons bed is bovendien slim weggewerkt om ruimte te besparen. De ActionCamper is bedoeld voor een avontuurlijk stelletje. Via dit luik kruip je zo de cabine in, waarna je onder het genot van een wijntje van de ondergaande zon kan genieten. Naar de sterren kijken kan daarna, vanachter het grote panoramische dak. Wat een leven!

4. Earthroamer XV LT

4. Earthroamer XV LT
Earthroamer XV LT
Earthroamer XV LT

Earthroamer staat bekend om hun ruige campers die gebieden in alle weersomstandigheden kunnen doorkruisen. En zeg nou zelf, als je dit gevaarte ziet geloof je dit statement toch onmiddelijk. Bruut! Groot van buiten, gevoelsmatig nog groter van binnen. Onverhoopt toch gestrand ergens rond de Himalaya? Geen paniek. In de Eartroamer XV LT kun je het maanden volhouden, zo riant en luxe is het vertrek bovenop een Ford F550 pick-up. Hoe luxe is de XV LT dan wel niet? Wel, naast het beschikken over airconditioning, een elektrisch kookplaat, magnetron, ruime koelkast en zelfs een badkamer met douche is de afwerking tevens om je vingers bij af te likken.

5. GCT CR-1

5. GCT CR-1
GCT CR-1
GCT CR-1

Net als in de autobranche, is er in de kampeerwereld altijd een baas boven baas. En dat is de CR-1 van GCT. Ooit zo’n caravan, of beter gezegd motorhome, meegemaakt? Menig twee-onder-een-kapwoning is kariger aangekleed! De modelnaam CR-1 is geen toeval. Die verwijst namelijk naar carbon, waaruit de ganse carrosserie is opgetrokken. Een primeur in de branche. Met een prijs die kan oplopen tot een miljoen dollar is dit echt de Bugatti onder de campers. Het kan voordeliger met 170.000 dollar. Maar je moet het dan stellen zonder het talrijke leder, een badkamer mét ligbad en een stel 700 kW sterke zonnepanelen. Die voeden onder andere het domitica, dat te besturen valt met je smartphone. Het moet niet gekker worden!

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken