Nieuws

80 keer Porsche 911 Martini Racing Edition

80 keer Porsche 911 Martini Racing Edition

Gestreepte 911 Carrera’s waren in de jaren ’70 al zeer gewild en tegenwoordig nog meer, met soms astronomische vraagprijzen tot gevolg. Het zou zomaar kunnen zijn dat de nu gepresenteerde 911 Martini Racing Edition eenzelfde verhaal vertelt.

Porsche Exclusive is eindverantwoordelijke voor de 911 Martini Racing Edition, die is gestoeld op de Carrera S-uitvoering met 400 pk sterke boxer-zescilinder. Onderliggend doel van de speciale uitvoering is natuurlijk de markering van Porsche’s terugkeer in de 24 Uren van Le Mans, een comeback die door zuster Audi op grappig-sarcastische wijze is onthaald.

Moby Dick
Door de – onder autosportliefhebbers - wereldberoemde striping over de lengteas van de koets is de 911 Martini Edition onmiddellijk als zodanig te herkennen. Hoewel de traditionele kleuren van Martini Racing uiteenlopende auto’s hebben gesierd, verwijst Porsche het liefst naar haar roemrijke Le Mans-racers: de 917 en de 935 ‘Moby Dick’. De spoiler achterop de 911 Carrera S Martini Racing Edition, die in wit of zwart verkrijgbaar is, zou je als tweede knipoog naar die raceauto’s kunnen zien. Ook is het model uitgerust met een Aerokit Cup-voorbumper.
Binnenin wordt er getrakteerd op roestvrijstalen instaplijsten, gesierd met rood verlichte badges, een dashboard dat voorzien is van accenten in de carrosseriekleur met een ‘Martini Racing Edition’-badge, een sportstuurwiel en het Sport Chrono Pakket. Verder omvat de standaarduitrusting het Porsche Communication Management met navigatiemodule, een Bose-geluidsinstallatie, een toerenteller met zwarte wijzerplaat en volledig elektrisch verstelbare, met zwart leder beklede sportstoelen.

Snel zijn
Helemaal lyrisch van Porsche’s nieuwste Exclusive? Haast je dan naar de dealer, want er worden er slechts 80 gemaakt, te verdelen over vier grote automarkten: Europa, China, Japan en Latijns-Amerika. Een snelle uitverkoop kan dus wel eens aan de orde zijn.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
80 keer Porsche 911 Martini Racing Edition
80 keer Porsche 911 Martini Racing Edition
Redactie
Door Redactie

Zoeken