Nieuws

Toyota hangt prijskaartje om nieuwe Aygo

Toyota hangt prijskaartje om nieuwe Aygo

Als laatste van het samenwerkende trio Peugeot-Citroën-Toyota laat Toyota weten wat haar nieuwe Aygo moeten kosten. En wat blijkt: kiezen komt echt aan op merkvoorkeur.

De nieuwe Toyota Aygo is er vanaf € 9.695,- en dat is een te verwaarlozen bedrag van vijf euro hoger als dat Peugeot minstens voor de 108 vraagt, en twee-honderd-en-vijf-euro duurder dan de C1. Bij Citroën ben je dus feitelijk het goedkoopste uit, maar de prijsverschillen zijn dermate klein dat de definitieve keuze vooral aankomt op een persoonlijke merk- of designvoorkeur. Elk van het gezamenlijk ontwikkelde mini-trio houdt er immers een heel eigen uitstraling op na. Zeker de Aygo springt eruit.

Basisuitrusting

De Agyo is verkrijgbaar in vijf verschillende uitvoeringen, te weten: x, x-play, x-cite, x-clusiv en x-wave. De vanafprijs geldt voor de 3-deurs Aygo x en die is standaard voorzien van Vehicle Stability Control, Traction Control, zes airbags (waaronder side- en curtainairbags) en Isofix-kinderstoelbevestigingen. Verder behoren zaken als LED-dagrijverlichting, een snelheidsbegrenzer, een 12V-aansluiting, 3 bekerhouders én flessenhouders in portieren en dashboardkastje tot de basisuitrusting.

x-play

Vanaf het uitrustingniveau x-play kan de pianozwarte X voorop het front worden vervangen door een X in een andere kleur. Wie het OUTstand-pakket à € 495,- bestelt, krijgt de X, het A-stijl-ornament en een achterbumperstrip in een kleur naar keuze. Kies je voor het OUTglow-pakket, dat € 295,- kost, dan komen daarbij extra contrasterende kleuraccenten aan voor-, zij- en achterkant.
De Agyo x-play is er vanaf € 10.895,- en biedt standaard zoal elektrisch bedienbare ramen en spiegels, radio met USB- en AUX-aansluiting, Bluetooth, centrale vergrendeling met afstandsbediening, bediening van audio en telefoon vanaf het stuurwiel, lederen stuurwiel en pookknop en 15 inch wielen. Voor airconditioning vraagt Toyota € 990,- bij te betalen, maar dit maakt onderdeel uit van het x-play-pakket, dat ook een 7 inch multimediasysteem met MirrorLink, parkeerhulpcamera en een pianozwarte achterbumper-insert bevat. Voor nog eens € 750,- euro is het Sport-pakket leverbaar op de x-play, bestaande uit 15 inch lichtmetalen wielen en mistlampen vóór.

Interieur naar eigen smaak

Voor de klant die ook de binnenzijde op smaak wil brengen heeft Toyota twee interieurpakketten samengesteld: het € 95,- kostende INspire-pakket en het INspire-Plus-pakket, dat verkrijgbaar is voor €130,-. Met de eerste kun je de luchtroosters en de consolebox rondom de versnellingspook een eigen kleur meegeven. Met INspire-Plus is het mogelijk daarbij ook nog het centrale instrumentenpaneel een andere kleuromlijsting geven, net als beide dashboardpanelen.

x-cite
De 5-deurs Aygo x-cite komt op € 12.995,-. Dit model wordt altijd geleverd in fel oranje metallic, met zwart metallic buitenspiegels, pianolak zwarte X, A-stijl ornament en achterbumperinsert, mistlampen, chromen én kleurige accenten in het interieur, 15 inch lichtmetalen zwarte wielen en al de luxe van de x-play met zowel het x-play-pakket als het Sport-pakket.

x-clusiv

Weer wat luxer wordt het met de x-clusiv, die er vanaf € 13.595,- is. Deze uitvoering in zwart metallic en heeft een zilveren X aan de voorzijde, A-stijl ornament, achterbumperinsert en zilveren accenten aan de zijkant van de auto. De aankleding van het interieur kent daarentegen chromen, antraciet, witte en zilveren accenten. Bovendien heeft de Aygo x-clusiv lichtmetalen zwarte wielen met zilveren accenten.

x-wave
Tot slot, de x-wave. Die heeft Toyota speciaal bedacht voor de zonaanbidder. De uitvoering is gebaseerd op de x-play (inclusief alle fabrieksopties), maar bevat daar bovenop een elektrisch bedienbaar canvasdak. In de auto sieren stoelen met antracieten bekleding en lederlook zijwangen. De x-wave staat voor € 14.195,- op de prijslijst.

X-shift automaat

Motorisch is de spoeling een stuk dunner. Sterker, de nieuwe Toyota Aygo is enkel te bestellen met een 1.0 liter driecilinder onder de kap. Deze levert 69 pk en wordt standaard gekoppeld aan een handbak. Als optie wordt de nieuwe x-shift transmissie aangeboden. Deze semi-automatische transmissie kent een meerprijs van € 1.555,-.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Toyota hangt prijskaartje om nieuwe Aygo
Toyota hangt prijskaartje om nieuwe Aygo
Toyota hangt prijskaartje om nieuwe Aygo
Toyota hangt prijskaartje om nieuwe Aygo
Redactie
Door Redactie

Zoeken

Merk- & modeldossiers