Nieuws

Fantaseren over de Audi RS 3 Cabriolet

Audi RS3 Cabriolet

Een Audi RS 3 Cabriolet? De fabrikant heeft er nog nooit met een woord over gerept, maar deze illustratie geeft aan hoe een open RS 3 eruit kan komen te zien. En daar staan we graag even bij stil.

Met de A3 clubsport quattro concept heeft Audi ons hart een beetje op hol doen slaan. Een 2.5 liter turbomotor met 525 pk zou natuurlijk een bom van een RS 3 opleveren. En al is het honderd paardenkrachten minder, dan nog zullen we er van smullen. Het doet ons meteen verlangen naar meer. Wat te denken van een RS 3 Cabriolet bijvoorbeeld? De A3 Cabrio biedt daar een schitterende basis voor.

Stortkokers

Illustrator Theophilus Chin kan die gedachten op voortreffelijke wijze omzetten in een tastbare droom. Neem deze computerbeelden bijvoorbeeld. De Maleisische Chin smolt de A3 Cabriolet samen met het sportieve bumperwerk van Audi's meest recente conceptcar en het resultaat is een open pk-bom met zowel boulevard- alswel haarspeldbochtenpotentieel. De vuistdikke stortkokers die door de achterbumper heen priemen zorgen voor het naar buiten spuwen van de klanken van de vijfcilinder om vervolgens een aandacht van jewelste te trekken. Tenminste, dat is wat ons te binnen schiet als we de beelden zien. Het blijft voorlopig nog bij dromen, maar we kunnen ons amper anders voorstellen dan dat Audi voor het eerst ook met een RS 3 Cabriolet komt.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Audi RS3 Cabriolet
Redactie
Door Redactie

Zoeken