Nieuws

BMW i8 Gran Coupé als concurrent voor Tesla Model S

BMW i8 Gran Coupé als concurrent voor Tesla Model S

Je voegt twee deuren toe en de hybride sportauto van BMW is zomaar een vierdeurs coupé geworden. En daarmee zou BMW met deze i8 Gran Coupé zomaar eens een antwoord kunnen hebben op het enorme succes dat Tesla met de Model S heeft.

Of het je nu te doen is om sociaal verantwoord voor de dag te komen of dat de lage bijtelling wel heel aanlokkelijk klinkt, de Tesla Model S scoort er in ieder geval goed mee. Datzelfde lot zal de BMW i8 wel niet beschoren zijn, want voor de dagelijkse bruikbaarheid nu niet meteen de beste keuze. En bovendien niet 100% elektrisch waardoor de bijtelling geen 4, maar 14% bedraagt. Hij heeft echter één groot voordeel ten opzichte van de Model S: dankzij de 1.5 liter turbomotor ben je niet gebonden aan laadpalen. Op een volle tank kan 500 km gereden worden, waarvan 35 km elektrisch en na een paar minuten aan de pomp kan opnieuw 500 km worden afgelegd.

Fantaseren

Of BMW überhaupt plannen heeft met een i8 Gran Coupé valt te betwijfelen. Maar een beetje fantaseren is natuurlijk altijd leuk. Dankzij Remco Meulendijk heeft deze fantasie gestalte gekregen in de vorm van deze realistische render. Wij hebben het voorzetje gegeven, we zijn nu uiteraard wel benieuwd naar wat jij ervan vindt.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
BMW i8 Gran Coupé als concurrent voor Tesla Model S
Redactie
Door Redactie

Zoeken