Nieuws

Eindelijk duidelijkheid: alle hectometerbordjes met snelheidsaanduiding

Eindelijk duidelijkheid: alle hectometerbordjes met snelheidsaanduiding

Het is op dit moment bijna onmogelijk om te weten welke snelheid je op welke snelweg mag rijden. Het varieert van 100 naar 120 en van 130 weer terug naar 120. En dan heb je ook nog eens te maken met een maximumsnelheid overdag en eentje 's nachts. Jij snapt er toch ook nog weinig van? Hoe vaak stel je jezelf niet de vraag 'wat is nu de maximumsnelheid hier?'. Nou wij heel vaak, maar daar komt gelukkig verandering in!

Binnenkort worden de hectometerbordjes op de hele kilometers voorzien van een snelheidsaanduiding. Hierdoor krijg je meer ondersteuning over de geldende maximumsnelheid op het traject waar je op dat moment rijdt. En dat is volgens de ANWB nodig ook. Via het meldpunt van de bond zijn talloze klachten binnengekomen over de onduidelijkheid. Rijkswaterstaat heeft het ter harte genomen en gekozen voor een oplossing die volgens de overheidsinstelling voor veel weggebruikers als een prettige manier wordt ervaren: de hectometerbordjes.

Hectometerbordjes

Vanaf 1 juni worden op de A1, A2, A4, A12 en A15 de hectometerbordjes op elke hele kilometer aangepast en voorzien van een snelheidsaanduiding. Later dit jaar volgen de andere wegen. Bij wegen met drie of meer rijstroken worden de hectometerbordjes ook links van de weg voorzien van een snelheidsaanduiding. Op de spitsstrooktrajecten worden de hectometerbordjes niet aangepast, omdat hier de snelheid frequent met kantelwalsborden wordt aangegeven.

130 km/h

Op 48% van de snelwegen in Nederland kan nu 130 km/h worden gereden. In de toekomst komen er steeds langere trajecten met één maximumsnelheid. De verhoging van de snelheid naar het nieuwe wettelijke maximum van 130 km/h vindt volgens Rijkswaterstaat plaats als de regels voor verkeersveiligheid, milieu en natuur daarvoor ruimte bieden.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken