Nieuws

‘Volkswagen Golf R 400 krijgt showroom-vervolg’

‘Volkswagen Golf R 400 krijgt showroom-vervolg’

Goed nieuws voor fans van snelle Golfjes. Volkswagen’s ontwikkelingschef Heinz-Jakob Neusser zou hardop hebben gezegd dat de onlangs gepresenteerde Golf R 400 niet bij een showauto blijft.

Binnen vier tellen naar de 100 km/h kunnen accelereren en 280 km/h rijden in een Volkswagen Golf. Als we de mensen bij Car & Driver moeten geloven kan dat binnen afzienbare tijd, want Volkswagen heeft serieuze plannen om de 400 pk sterke Golf R 400 Concept in productie te nemen. Wanneer weten ze dan weer niet. Maar hij komt, en dat is het voornaamste.

Voldoende motorreserve

200 pk per liter uit een relatief kleine viercilinder en in een compacte middenklasser is opwindend natuurlijk, maar het moet ook allemaal heel blijven. Dat het liefst over vele jaren. Maar volgens Neusser zal dat niet het probleem zijn. De tweeliter EA888-motor heeft zich door de jaren in uiteenlopende VAG-auto’s bewezen en kan met de juiste aanpassingen een vermogen van 400 pk prima aan. Sterker, het blok in de Golf R 400 is voor 90% gelijk aan die van de Golf R, die 300 pk weet op te hoesten.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken