Nieuws

Hyundai ix25 Concept heeft een nare bijsmaak

Hyundai ix25 Concept heeft een nare bijsmaak

Op de Beijing International Automotive Exhibition heeft Hyundai het doek getrokken van de ix25 in conceptvorm. De strak gelijnde compacte SUV van de Zuid-Koreanen komt weliswaar niet als een verrassing, maar hij laat wel een nare bijsmaak achter.

De Hyundai ix25 heeft een lengte van 4,27 meter en een breedte van 1,78 meter. Hij heeft daarmee praktisch dezelfde afmetingen als bijvoorbeeld de Skoda Yeti en wurmt zich zodoende in het segment van de compacte SUV’s/crossovers.

Waarom?

Details meldt Hyundai verder niet. En ook de foto’s die het merk vrijgeeft zijn teleurstellend. Jammer, want we willen graag meer van de ix25 zien. Hij smoelt naar onze mening erg goed en zou tot een ware verkooptopper uit kunnen gaan groeien. Daar is echter één heel belangrijke voorwaarde voor: dan moet de auto wel in de showrooms komen te staan. En dat is ook meteen de nare bijsmaak die de ix25 bij ons achterlaat: hij is exclusief voor de Chinese markt ontwikkeld. Het productiemodel zal, zoals Hyundai ons nu laat weten, niet naar Europa komen. Laten we maar hopen dat ze zich nog gaan bedenken.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Hyundai ix25 Concept heeft een nare bijsmaak
Redactie
Door Redactie

Zoeken