Nieuws

Audi A3 is World Car of the Year 2014

Audi A3 is World Car of the Year 2014

Op de finale van de jaarlijkse World Car of the Year-awards is de Audi A3 als winnaar uit de bus gekomen. Hij laat daarmee geduchte concurrenten als de Peugeot 308 en BMW i3 achter zich.

De New York Auto Show 2014 was het toneel voor de prestigieuze awardshow, die vijf verschillende categorieën kent. Elk automerk wint natuurlijk echter het liefst de overall-prijs voor World Car of the Year, die de Audi A3 dit jaar dus in de wacht sleept. En er wordt ook een motivatie gegeven waarom de A3 als winnaar is verkozen. Het model is namelijk door zijn ‘veelzijdigheid in carrosseriestijlen, zijdezachte rijbeleving en uitgebreide keuze van motoren’ verkozen boven zijn concurrentie.

i3 dubbel in de prijzen

In de andere categorieën komt de BMW i3 als grote winnaar uit de bus. Die werd door de 69-koppige jury van autojournalisten uit 22 landen namelijk gekozen tot winnaar van de World Green Car of the Year en World Car Design of the Year awards. Als World Performance Car of the Year kwam de Porsche 911 GT3 als winnaar uit de strijd, en de Mercedes-Benz S-klasse versloeg onder andere de Range Rover Sport als World Luxury Car of the Year.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Audi A3 is World Car of the Year 2014
Redactie
Door Redactie

Zoeken