Nieuws

Peugeot 2008 DKR is woest!

Peugeot 2008 DKR

Dit is de 2008 DKR. Hiermee keert Peugeot Sport, na decennia van afwezigheid, terug naar de verraderlijke zandvlaktes van de Dakar Rally. Wat een woest apparaat, zeg!

Eind maart bracht Peugeot het blije nieuws naar buiten dat ze sinds 1990 weer gaan deelnemen aan de zwaarste rally ter wereld. En nu is het moment aangebroken om te showen met welke machine ze de loodzware woestenij van Chili, Bolivia en Argentinië te lijf gaan. Dit is ‘em, de Peugeot 2008 DKR. Woest in rust, zowaar nog woester wanneer het in beweging komt. Geweldig!

Functie en design gelijkwaardig

De meeste fabrikanten die gaan deelnemen aan de Dakar Rally hebben bij de totstandkoming van hun rallyauto functie boven vormgeving staan. Peugeot draaide het gekscherend om. Natuurlijk moest de 2008 DKR – die losjes is gebaseerd op de straatversie, hoewel ze zelf het tegendeel beweren – zijn mannetje staan in terreinen van allerlei aard, maar het design was voor de verandering minstens zo belangrijk. De 2008 DKR moest en zou een onmiskenbaar rallymonster worden. Zo gezegd, zo gedaan.

2WD

Tegelijk is het neergezette design een gevolg van enkele technische keuzes. Lang heeft Peugeot Sport erover getwijfeld, maar uiteindelijk heeft het gekozen voor tweewielaandrijving boven vierwielaandrijving. Een bizarre beslissing zou je misschien denken, maar eigenlijk niet eens zo vreemd bij Dakar-auto’s. Door het hierdoor achterwege kunnen laten van onderdelen die benodigd zijn voor 4x4-aandrijving kon de 2008 DKR compacter worden, maar ook hoger op zijn poten staan en voorzien worden van grotere banden (94 centimeter hoog). Elk nadeel heeft zijn voordeel, zeg maar. Want dergelijke (design)eigenschappen kunnen wel eens cruciaal zijn wanneer op hoog tempo door half Zuid-Amerika wordt gecrosst.

Onder de kap?

Na het aanschouwen van de 2008 DKR is de grote hamvraag natuurlijk of hij minstens zo gevaarlijk onder de kap is. Helaas, dat antwoord moeten we je nog even schuldig blijven omdat Peugeot haar terugkeer naar Dakar geleidelijk aan wil opbouwen. Ook op de uiteindelijke kleurstelling, geïnspireerd op de huisstijlkleuren van sponsoren Redbull en Total, is het nog eventjes wachten. Misschien op de Beijing Motor Show meer, waar de Peugeot 2008 DKR eind april zal staan. En anders gewoon ietwat later in het jaar. Het is immers nog geen begin januari 2015.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Peugeot 2008 DKR is woest!
Peugeot 2008 DKR
Peugeot 2008 DKR is woest!
Peugeot 2008 DKR
Peugeot 2008 DKR is woest!
Peugeot 2008 DKR is woest!
Peugeot 2008 DKR is woest!
Peugeot 2008 DKR is woest!
Peugeot 2008 DKR is woest!
Peugeot 2008 DKR is woest!
Peugeot 2008 DKR is woest!
Redactie
Door Redactie

Zoeken