Nieuws

Peugeot 308 ook Trekauto van het Jaar 2014

Peugeot 308 ook Trekauto van het Jaar 2014

Voor de tweede keer op rij is de Auto van het Jaar tevens verkozen tot Trekauto van het Jaar. We hebben het natuurlijk over de Peugeot 308, die de Volkswagen Golf opvolgt.

De verkiezing ‘Trekauto van het Jaar’ is een wedstrijd die al sinds 1991 wordt georganiseerd door het ANWB-magazine Kampeer & Caravan Kampioen (KCK). En sindsdien heeft Peugeot de titel al vier keer in de wacht gesleept, inclusief de kersverse zege voor de nieuwe Peugeot 308 1.6 THP.

24 kandidaten

Aan de 2014-editie van de Trekauto-verkiezing hebben 24 auto’s meegedaan, verdeeld over vijf klassen, en uiteindelijk kwam de 308 met 125 pk sterke 1.6 liter viercilinder-turbobenzinemotor daarvan als beste uit de bus. Zowel overall als in de B-klasse. Volgens de KCK blinkt de winnaar van 2014 uit door zijn weggedrag en comfort. De Peugeot 2008 1.6 VTi met 120 pk won overigens opnieuw in de crossover-klasse.

Non-driving jury

Het oordeel over de meedingende kandidaten wordt gevormd door een rijdende en een zogeheten non-driving jury. Deze laatste bekijkt de vakantiegeschiktheid van elke (trek)auto aan de hand van de mate van zitcomfort, bagageruimte, gebruiksgemak van de trekhaak en dergelijke. De rijdende jury van de KCK test de mogelijkheden als caravantrekker, waarbij er dagenlang wordt getest op de DAF-proefbaan in St. Oedenrode waar zich rijstroken met verschillende soorten wegdek, een slingerproef en diverse hellingen bevinden. Deze obstakels vormen de basis voor het juryoordeel.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken