Nieuws

Kleine crossover Hyundai opgedoken

Kleine crossover Hyundai opgedoken

Het lijkt er welhaast op dat de grote autofabrikanten alleen nog maar brood zien in allerhande crossovers. Ook Hyundai is voornemens er volgende week eentje te onthullen, waarvan nu al een foto is opgedoken.

Deze gelekte Hyundai ix25 zal op Auto China 2014 zijn werelddebuut beleven. Maar wie de Europese autosmaak een beetje op waarde weet te schatten, heeft al ingezien dat die auto hier niet verkocht zal worden.
In vergelijk met de Hyundai’s die momenteel in Europa in de showroom staan, valt deze kleine crossover namelijk op het visuele vlak nogal uit de toon. Om maar niet te spreken van een – in onze ogen – ietwat achterhaald design. Voor de Chinese doelgroep waarvoor deze ix25 bedoeld is, is dat minder relevant.

Intrado

Overgeslagen worden we echter niet. Ook wij kunnen een ix25 tegemoet gaan zien, geïnspireerd op de Intrado Concept die stond te pronken tijdens de Autosalon van Genève, afgelopen maart. Anders gezegd, een auto met een lijnenspel dat veel meer van deze tijd is en daarmee sterker in de strijd zal staan tegen vergelijkbare compacte crossovers als de Nissan Juke, Renault Captur en Peugeot 2008.
Dit gezegd hebbende, nu weten we ook dat het eerder gespotte Hyundai-prototype niet ‘onze’ ix25 betrof, maar deze speciaal voor deze Chinese markt gebouwde crossover die eind deze maand zijn officiële onthulling gaat meemaken.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken