Nieuws

Beter zicht met 'doorzichtige' motorkap van Land Rover

Beter zicht met doorzichtige motorkap van Land Rover

Over minder dan een week trekt Land Rover het doek van de Discovery Vision Concept en die voorbode van het uiteindelijke productiemodel bevat wel een heel bijzondere primeur. De auto is namelijk voorzien van een transparante motorkap die normaliter onzichtbare obstakels tijdens het terreinrijden alsnog zichtbaar maakt voor de bestuurder.

Natuurlijk is de motorkap, die Land Rover ‘‘Transparent Bonnet’ noemt, niet daadwerkelijk doorzichtig (want dan zou het gehele motorcompartiment en alles daarin dat ook moeten zijn), maar feitelijk innovatief gezichtsbedrog. Camera’s in de grille van de auto sturen beelden naar het vergelijkbaar werkende head-up display in de voorruit, waarmee als het ware een doorzichtige motorkap en motorruimte wordt gecreëerd, zodat de bestuurder de grond direct voor en onder de auto kan zien.

Vrij van verrassingen

Wie wel eens in zwaar terrein heeft gereden begrijpt hoe handig zo’n feature wel niet is. Zeker bij het rijden over hellingen zie je als bestuurder vaak niet wat er komen gaat. Met deze baanbrekende technologie van Land Rover is dat wel het geval en worden (enge) verrassingen voorkomen. Ook het manoeuvreren in krappe ruimtes wordt met het zogeheten augmented reality-beeld een stuk makkelijk omdat tevens de hoekstand en de positie van de wielen worden geprojecteerd op de HUD.

Meer volgt

Veel meer dan we ooit van Land Rover gewend zijn geweest is het merk druk bezig voorop te lopen met computergestuurde technologieën. De Transparent Bonnet is volgens het persbericht namelijk slechts een van de vele vooruitstrevende technieken die de Discovery Vision Concept rijk is. Die auto wordt volgende week tijdens de New York Internationale Motor Show onthuld.

De Transparent Bonnet in actie zien? Dat kan, en wel hier.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Beter zicht met 'doorzichtige' motorkap van Land Rover
Beter zicht met doorzichtige motorkap van Land Rover
Beter zicht met doorzichtige motorkap van Land Rover
Redactie
Door Redactie

Zoeken