Nieuws

Peugeot's vierdeurs-coupé heet Exalt (Concept)

Peugeot trekt het doek van vierdeurs-coupé: Exalt Concept

Dat Peugeot over een kleine veertien dagen in Peking iets moois neer gaat zetten wisten we al, maar nu krijgen we ook te weten wat precies. Maak kennis met de Exalt Concept, een serieuze voorbode van een vierdeurs-coupé.

Deze Peugeot Exalt Concept is wederom een bewijs dat de Fransen bijzonder goed kunnen ontwerpen. En met ‘wederom’ doelen we natuurlijk op de magistrale Onyx Concept uit 2012. Daarvan zien we ook enkele stijlkenmerken terugkomen in de Exalt. Die scherpe, platte grille en breed uitlopende schouders bijvoorbeeld. En nu maar hopen dat dit veel belooft voor de toekomst. Want dat Peugeot aan de vierdeurs-coupé wil is niet vreemd. De carrosserievorm slaat wereldwijd enorm aan en ook andere merken wagen binnenkort deze stap.

Hybrid4

Naar verluidt is de Exalt Concept een voorproefje van de toekomstige 408 GT, het beoogde productiemodel waarmee de Fransen tevens hun designtaal voor de komende jaren willen tonen. Daarnaast doet het gelikte studiemodel dienst als uithangbord van een zeer krachtige Hybrid4-aandrijflijn. Daarin is een viercilinder-benzinemotor gekoppeld aan een elektromotor die tezamen een hoge 340 pk aan alle vier de wielen kan leveren. Mocht Peugeot dit doorzetten, dan neemt de beoogde 408 GT de eerste plaats op pk-gebied over van de RCZ R. Die voert namelijk momenteel het modellengamma aan met zijn 270 pk. Maar goed, dat is voorlopig nog even koffiedik kijken. Op 20 april staat de Exalt Concept op de Beijing Motor Show te pronken en komen we ongetwijfeld meer te weten.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken