Nieuws

Nog een nieuwe Citroën in aantocht

Nog een nieuwe Citroën in aantocht

Citroën grijpt de – steeds belangrijker bevonden – Beijing Motor Show annex Auto China aan om met twee studiemodellen haar merknaam en kunnen meer bekendheid te geven in het grote Aziatische land. De DS5 5LS R kennen we daarvan al en van de andere hebben de Fransen nu een teaserfoto vrijgegeven.

Citroën's tweede concept moet kennelijk één grote verrassing blijven tot de onthulling, want de teaserfoto wordt enkel begeleid door de weinigzeggende zin 'Ontmoet ons op de Beijing Motor Show om een nieuwe DS te ontdekken die kracht en verfijning combineert'.

Wild Rubis

De geheimzinnige detailfoto, die duidelijk van de achterzijde van de studie is, wekt echter het vermoeden van een crossover te zijn. De achterklep kent een vergelijkbare bolling als dat van de C4 Cactus, al is dat model natuurlijk geen DS, het luxe-label waarvan Citroën in China graag een zelfstandig automerk wil maken. Echter, de DS Wild Rubis, de in de vergetelheid geraakte studie uit 2013, is dat wel. Weet je nog dat Citroën daar grootste plannen mee had, in het bijzonder voor op de Chinese automarkt? Wij waren het al weer vergeten, maar wanneer we de rekensom maken dan is de kans groot dat het hier om het productiemodel van die Wild Rubis gaat. Eind april meer.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken