Nieuws

Poolse Arrinera Hussayra kan opzoek naar kopers

Arrinera Hussarya

We moeten het nog altijd met computerillustraties doen, en toch beweert het Poolse Arrinera Automotive stellig dat haar – belachelijk laag geprijsde – supercar, de Hussayra, nu daadwerkelijk rijp voor productie is. De periode om betalende zieltjes kan beginnen.

De Arrinera Hussayra, het op foto in z’n definitieve gedaante, is een Poolse supercar aangedreven door een ruim 650 pk en 818 Nm opwekkende 6.2 liter V8 uit de GM-stal die zijn krachten via een door het Italiaanse CIMA ontwikkelde automaat op de achteras lanceert. En de beloofde prestaties zijn ernaar. Zo snelt deze Oost-Europeaan in ongeveer 3,3 tellen naar 100 km/h en houdt hij het pas met 340 km/u op de teller voor gezien. En de bekende ‘quarter mile’, zowat dé maatstaf voor de Amerikaanse petrolheads, legt hij in exact 11 seconden af. Oftewel, dit apparaat gaat!

Aantrekkelijke MRB

Het onderstel van de Hussayra is van staal met een naar eigen zeggen zeer grote treksterkte voor afdoende stijfheid, en de koetswerkpanelen zijn uit composietmaterialen opgetrokken. Een mix tussen Kevlar en carbon kan ook, maar dan moet er dieper in de buidel worden getast. Het doel van Arrinera was om het wagengewicht zo laag mogelijk te houden. En dat lijkt gelukt, want de Hussayra zet amper 1.315 kg op de weegschaal.

Koopje van de week?

Het potentieel van deze Poolse Lamborghini ligt dus erg hoog, maar dat is niet in de vraagprijs terug te zien. Althans, toen de Hussayra als conceptcar in 2012 kwam bovendrijven werd geopperd dat de makers slechts € 120.000,- per stuk zou vragen. Belastingen niet inbegrepen welteverstaan. Maar of die belachelijk lage streefprijs reeds nog overeind staat, is niet duidelijk. Wel is zeker dat de supercar daadwerkelijk is de verkoop ingaat, met een geplande oplage van 100 exemplaren per jaar.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Arrinera Hussarya
Arrinera Hussarya
Arrinera Hussarya
Arrinera Hussarya
Arrinera Hussarya
Redactie
Door Redactie

Zoeken