Nieuws

Hoeveel geld kom jij tekort voor je droomauto?

Hoeveel geld kom jij tekort voor je droomauto?

Droomauto's zijn niet voor niets droomauto's. Immers, als je de financiële armslag hebt om bij de dealer van jouw droomauto naar binnen te stappen, een smak geld op tafel te leggen en naar buiten te rijden in de meest luxueuze en exclusieve uitvoering van de auto waar je de nacht ervoor nog van droomde, blijft er weinig over om van te dromen... op het gebied van auto's dan.

De kans dat wij als 'gewone stervelingen' daadwerkelijk bij de dealer binnenlopen en in een super bolide weer naar buiten rijden, is, jammer genoeg, nihil. Een leuke erfenis, een steenrijke eega, een app ontwikkelen en die voor miljarden doorverkopen - er zijn best wat opties, maar het gaat niet vanzelf. Tot de mogelijkheden behoort ook het winnen van de loterij. Zeker in het buitenland! In Nederlandse loterijen worden zeker behoorlijke jackpots aangeboden, maar vooral in de Verenigde Staten zijn de hoofdprijzen vele malen hoger! Zo werd afgelopen december nog een Mega Millions jackpot van $648 miljoen gewonnen, en viel afgelopen februari een jackpot van $425 miljoen in de Amerikaanse Powerball loterij. En die prijzen zijn niet alleen voorbehouden aan Amerikanen! Loterij fans en opportunisten gelijk kunnen bij theLotter online loten kopen en meespelen in ruim 45 loterijen over de hele wereld, waaronder de loterijen met 's werelds grootste jackpots!

Met een jackpot van ettelijke (honderden) miljoenen op zak, gaat het autoshoppen een heel stuk makkelijker! Wat nou Marktplaats.nl? De redactie van Autoreview.nl heeft samen met theLotter een lijstje samengesteld van zeer exclusieve bolides. Hieronder een overzicht van deze sportauto’s, gerangschikt op prijs:

Hoeveel geld kom jij tekort voor je droomauto?

6. Zenvo STI – $1.225.000


Volgens het Britse Top Gear is de Zenvo STI de aanschafprijs niet waard. Het programma gaf een keihard oordeel over de bolide, die de test bepaald niet glansrijk doorstond. Volgens andere kenners is deze auto van Deense makelij, waarvan slechts vijftien exemplaren worden geproduceerd, het toppunt van overdaad - in de goede zin van het woord. Van de 7.0 liter V8 turbo motor tot het carbon fiber plaatwerk en de optionele keramische remmen. Of de auto de vraagprijs waard is, doet niet ter zake, dat mag je zelf bepalen, nadat je de jackpot hebt gepakt in een van de vele online loterijen waarin je bij theLotter kunt meespelen.

Hoeveel geld kom jij tekort voor je droomauto?

5. Maybach Landaulet – $1.380.000


De enige 'gezinsauto' in de top vijf is de Maybach Landaulet, die je voor bijna $1,4 miljoen vast en zeker zelf de showroom mag uitrijden. Daarvoor hoef je de edele kunst van het autorijden maar mondjesmaat te beheersen, want je hoeft in feite niet eens te kunnen schakelen om de 6.0 liter V12 Twin Turbo motor in bedwang te houden. Dat maakt de auto voor de liefhebber mogelijk minder interessant, maar wat zou het? Met liefhebberij alleen koopt je geen auto, en als je het budget verworven hebt om $1,4 miljoen voor een Maybach Landaulet neer te tellen; wie houdt je tegen? Af en toe lekker achterin plaatsnemen is ook wel prettig!

Hoeveel geld kom jij tekort voor je droomauto?

Hoeveel geld kom jij tekort voor je droomauto?

4. Koenigsegg Agera R & Lamborghini Reventon – $1.600.000


Met een topsnelheid van 418 km/u is de Koenigsegg Agera R een echte snelheidsduivel. En ondanks dat je het niet zou verwachten net zo Zweeds als Volvo en Saab. Voor ruim $1,5 miljoen mag je ook wel wat verwachten! Dit monster op vier wielen drijft op een 5.0 liter V8 Twin Turbo motor, waarin je blijft schakelen door de speciaal ontwikkelde versnellingsbak met zeven standen. Zweedse klasse - öp en töp!
De vierde plaats moet de Agera R wel delen met het op één na duurste Lamborghini-model, de Reventon. En die mag zich behalve door zijn prijskaartje ook dankzij zijn oplage scharen in de rij met meest exclusieve auto’s ooit; in totaal zijn er maar twintig exemplaren van deze bolide gebouwd. Tot de komst van de Veneno was de Reventon ook de duurste Lamborghini, maar dat soort titels verdien je alleen maar om ze weer te kunnen afstaan. En zo geschiedde.

3. 

Hoeveel geld kom jij tekort voor je droomauto?

Hoeveel geld kom jij tekort voor je droomauto?

3. Pagani Zonda Cinque Roadster & Aston Martin One-77 – $1.850.000


Ook de Pagani Zonda Conque Roadster valt in de superexclusieve klasse: van dit model werden maar vijf exemplaren gefabriceerd. En voor die prijs heb je niet eens een dak boven je hoofd! De met een Mercedes-Benz AMG V12-motor uitgeruste Italiaanse Pagani is er in vele uitvoeringen, maar van elk model rijden er maar een paar rond. De Roadster is niet het meest exclusieve model, maar de Roadster is wel de duurste van alle Pagani's.
Welke bekende Brit reed er ook weer in een Aston Martin? O ja, Bond, James Bond, ofwel agent 007 van de Britse geheime dienst. Daarmee heeft Aston Martin wel een boegbeeld van jewelste, want de auto komt al sinds de vroege jaren 60 in (zowat?) elke Bondfilm ruimschoots in beeld. In een oplage van 77 stuks gefabriceerd is de Aston Martin One-77 wel een stukje minder exclusief dan de Pagani. Maar de Aston Martin, die beschikt over een 7.3 liter V12 motor gekoppeld aan zes versnellingen, is nu eenmaal de auto van James Bond.Hoeveel geld kom jij tekort voor je droomauto?

2. Bugatti Veyron Super Sports – $2.400.000


De Bugati Veyron is een door Volkswagen ontworpen en ontwikkeld model dat bekend staat als de snelste sportauto ter wereld, met een recordsnelheid van ruim 431 km/u (al staat dit record ter discussie), en ook vanwege het feit dat de auto tot 'Car of the Decade' werd uitgeroepen door Top Gear. Met een 8.0 liter W16 (dubbele V8) motor, gekoppeld aan zeven versnellingen, is de Veyron optimaal uitgerust voor het halen van hoge snelheden. Met een prijs van $2,4 miljoen moet je daarvoor wel diep in de buidel tasten. Toch is de auto van het vorige decennium niet de koploper in deze lijst...

Hoeveel geld kom jij tekort voor je droomauto?

1. Lamborghini Veneno - $4.300.000


Het enige merk dat twee keer in deze summiere lijst is vertegenwoordigd, is Lamborghini. In 2013 kwam het Italiaanse merk met de Veneno, en stak daarmee de concurrentie de loef af. De Veneno is een zeer speciale versie van de veel 'gewonere' Aventador (die normaal gesproken voor ongeveer 15% van de prijs van de Veneno over de toonbank gaat), en werd speciaal gebouwd ter ere van de 50e verjaardag van het merk. Er zijn slechts drie stuks van deze auto gefabriceerd: een groene, een witte en een rode uitvoering - de kleuren van de Italiaanse vlag. Het showmodel (te zien op de foto) is gereserveerd voor het bedrijfsmuseum. Hoewel de Veneno aan de prijs is, zijn alle drie de versies verkocht.

Wil jij ook je droomauto voor de deur kunnen parkeren? Maak kans op enorme jackpots, regelmatig honderden miljoenen groot, en speel online bij theLotter mee in de grootste internationale loterijen.

Dit artikel is een bijdrage van theLotter, geschreven door Martijn Opperdoes

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken